Dahab er Sharm el Sheikhs ukendte nabo

Læserrejse: Nyd badeliv, snorkling, kite- surfing og dykning i verdensklasse ved Rødehavs- byen Dahab

Hængekøjen venter dig på terassen, hvis du vælger deluxe på Hilton. (Foto: Apollo)
Hængekøjen venter dig på terassen, hvis du vælger deluxe på Hilton. (Foto: Apollo)

DAHAB (Ekstra Bladet): Midt på den sandede tumleplads for børn sidder en kamel - øjensynlig træt efter at have båret rundt på hotellets gæster. Dagens dont på stranden ved Swiss Inn Resort i Dahab er overstået.

Flere danske familier og andre gæster ligger henslængt i dybe sofapuder og nyder en stille sjus, mens kokkene forbereder aftensmaden på store grill.

Jeg er taget en smuttur til Dahab ca. 100 km øst for Sharm el Sheikh – eller 'Sharm el Skræk', som gæster her i Dahab kalder turistmekkaet.

Herligt badeliv
Måske forståeligt! Siden jeg første gang var i Sharm for 14 år siden, har området forandret sig ubeskriveligt.

Hvor der før kun var et hyggeligt bazarområde og strandpromenade, er der nu gågader med et massivt udbud af restauranter, cafeer og indkøbscentre.

Dahab er netop stedet for familier, som vil nyde en afslappet ferie og for de mange, der vil udfordre de kendte dykkersteder eller bare kitesurfe.

Ferie har i samarbejde med Apollo udvalgt to hoteller i Dahab - Hilton Dahab Restort og Swiss Inn Resort - til ugens læserrejse med afgang fra Kastrup og Billund 10. eller 24. januar.

Verdensklasse
Dahab lokker med fantastiske dykkermuligheder, billig shopping, god mad og rolig atmosfære. Dahab er som Sharm, inden turisterne - bl.a. mange russere - oversvømmede området.

Vandet er turkisblåt og koralrevene enorme med tusindvis af fisk. Prøv snorkling i smukke laguner og oplev det farverige undervandsliv.

Den gode vind lokker også wind- og kitesurfere til fra hele verden. Mange danske kitesurfere har faktisk sat hinanden stævne her i december. Som en af deltagerne skriver på nettet:

’Hvis man er supergod, kan man sejle downwind nord for byen langs med kysten igennem 5-6 km koralrev, som er sindsygt smukt. I havet foran revet lidt nord for light house ruller de sygeste swells sydpå langs med kysten ned til Dahab bay.

I det centrale Dahab findes hyggelige restauranter. De fleste med nyfangede fisk og f.eks. hummer, blæksprutte, krabbe og kæmperejer på en båd af is. Vi var tre, der fik den helt store fiskeanretning med tilbehør for kun 225 kr. tilsammen.

Muslimske kvaterer
Her findes shoppinggade med alt det, du også kan købe i Sharm. Men du får varerne til halv pris i forhold til Sharm.

Det er et muslimsk område, som turisterne endnu ikke har påvirket, så forlystelseslivet med vin og spiritus foregår mest på hotellerne.

Jeg kan varmt anbefale Dahab til en uges afslappende vinterferie i januar med temperaturer omkring de 30 grader og 27-28 i vandet.

Så meget får du for pengene
- Vil du opleve det ægte Sinai uden masseturisme og med en yderst venlig lokalbefolkning, skal du tilmelde dig læserrejsen til Dahab med afgang fra Kastrup eller Billund 10. eller 24. januar.

- I samarbejde med Apollo tilbyder Ferie det 4-stjernede Hilton Dahah Resort til læserpris af kun 3998 kr. pr. person (normalpris 6.148 kr.) samt charmerende Swiss Inn Resort (3+) til læserpris af kun 3798 kr. (normalpris 6.048 kr.).

- Med i prisen er fly t/r, mad på flyet t/r (værdi 450 kr. pr. person), transfer lufthavn–hotel t/r samt halvpension.

- På Swiss Inn Resort kan du desuden tilkøbe All Inclusive indeholdende morgenmad, frokost, middag, te og kaffe, natsnacks, forfriskninger og lokale drikkevarer, øl ad libitum indtil 02.00 samt sauna, dampbad og alle sportsaktiviteter.

- Der er begrænset antal pladser til denne unikke læserpris, så tilmelding er efter først-til-mølle hos Apollo på telefon 70 13 06 00 mandag-fredag 09-16. Du kan booke direkte via e-mail til: laeserrejser@apollorejser.dk. Husk ved tilmelding at oplyse bookingkode: LÆS 109/Dahab.

Koralrev lige ud for strandkanten
I Aqaba-bugten lige ud for Dahab finder du to af verdens mest berømte dykkersteder - The Bells og Blue Hole - som folk fra hele verden rejser langt for at opleve.

Kun fem timers flyvning fra Danmark og en lille times buskørsel bringer dig dertil.

Du har en fornemmelse af at være dig selv og kan sågar prøve den unikke kamel-dykkersafari. Nej, du dykker ikke med en kamel. Du rider på en oppakket kamel ud til dykkerstedet, som ikke kan nås med bil.

Nede i vandet venter oceaner af fisk, ja, du skal blot 25 meter ud fra stranden for at møde de første eventyrlige koralrev, hvor det gløder af liv.

Du bliver mødt af fanebarser, en lille orangefisk, som findes over alt i Rødehavet. De er så talrige, at de næsten spærrer dit syn. Flotte blå moonfisk møder du i tætte stimer, og sådan kan jeg blive ved.

For begyndere er Dahab stedet, hvor du uden lange kødannelser kan tage dit PADI.

Når du har fået erfaring, kan du prøve kræfter med Blue Jole, The Canyon og The Bells til et møde med enorme blæksprutter, der er kamufleret på koralvæggen i 'hullet', muræner og andre store fisk.

1 af 3 Swiss Inn Resort er endnu mere charmerende i aftenlyset. (Foto: Apollo)
2 af 3 I det centrale Dahab finder du masser af lækre fiskerestauranter.(Foto: Apollo)
3 af 3 Hængekøjen venter dig på terassen, hvis du vælger deluxe på Hilton. (Foto: Apollo)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere