Flypassagerer blev bedt om at betale for brændstof

Lufthavn i Syrien ville ikke acceptere kreditkort som betaling for at optanke et Air France-fly

Passagerer på et Air France fly blev bedt om at hoste op med kontanter. (Polfoto)
Passagerer på et Air France fly blev bedt om at hoste op med kontanter. (Polfoto)

Passagererne på et Air France-fly kom ud for en noget usædvanlig oplevelse, da deres fly blev tvunget til at mellemlande i Syriens hovedstad Damaskus for at tanke op.

Besætningen på Air France-flyet måtte bede passagererne om at yde et kontant bidrag, så flyet kunne blive optanket, fordi de syriske myndighederne havde afvist kreditkort som betaling for brændstoffet.

Det endte dog med, at passagererne slap for at rode lommerne igennem for pengesedler og mønter, da der ifølge Air France blev fundet en alternativ løsning, som luftfartsselskabet ikke løfter sløret for.

Flyet havde planmæssigt retning mod Beirut onsdag nat, da det blev omdirigeret på grund af uroligheder i den libanesiske hovedstad.

Ville kun have kontanter
Kursen blev sat mod Amman i Jordan, men så langt rakte brændstoffet ikke. Flyet var derfor nødt til at lande i Damaskus for at blive tanket op.

- På grund af det dårlige forhold mellem de to lande og situationen i Syrien, var passagererne meget bekymrede for at lande der, fortæller en ven til en af de flyrejsende.

Myndighederne i lufthavnen gjorde det klart, at de kun ville anerkende kontanter som betaling.

- For en sikkerheds skyld spurgte besætningen passagererne om, hvor mange kontanter de havde for at kunne betale for brændstoffet om nødvendigt, siger en talsmand for Air France.

Hvordan betalingsproblemet blev løst, oplyser selskabet ikke. To timer efter landingen forlod flyet igen Damaskus.

EU har indført en række sanktioner mod Syrien. Blandt andet et forbud mod at det nationale luftfartsselskab kan benytte lufthavne i EU. Kun i nødsituationer må selskabets fly lande i lufthavnene.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen