Flykaos: Skoleklasse strandet i Marokko

Masser af danskere må overnatte i Marakesh i Marokko på grund af flyvelederkonflikten i Spanien - en hel skoleklasse kan ikke komme hjem

Der er smuk stemning i Marakesh om aftenen - og nu får en del danske turister en ekstra nat i den marokkanske by. (Foto: Carsten Ingemann)
Der er smuk stemning i Marakesh om aftenen - og nu får en del danske turister en ekstra nat i den marokkanske by. (Foto: Carsten Ingemann)

Den nye direkte Norwegian-forbindelse mellem København og den nordafrikanske by Marakesh i Marokko har ramt af den arbejdsnedlæggelse blandt spanske flyveledere, som stadig skaber store problemer for flytrafikken. Arbejdsnedlæggelsen fik lørdag eftermiddag den spanske regering til at erklære landet i undtagelsestilstand - hvilket kan have lagt det pres på de strejkende, som i løbet af eftermiddagen fik dem til at møde på arbejde, så luftrummet over Spanien igen kunne åbnes.

Det har dog langt fra løst alle problemer for blandt andre danskere på ferie i Spanien. Og heller ikke for blandt andre ferierende i Marokko på den anden side af Middelhavet.

Norwegian oplyser på sin hjemmeside, at blandt andet flyvningerne i dag mellem Marakesh og København er aflyst. Lavprisselskabet oplyser også, at passagerer, som ikke ønsker at benytte deres billetter tul Spanien, Portugal eller Marokko på grund af situationen i Spanien, gratis kan få deres billetter lavet om på visse vilkår. Norwegian henviser til kundetelefoner - som dog har lang ventetid, skriver selskabet.

Arrangerer selv rejsen
Det kan Thorkild Ellerbæk fra Karup dokumentere. Hans datter og svigersøn har været på en kort ferie i den nordafrikanske by og skulle være vendt hjem med et fly lørdag formiddag klokken 10.10 lokal tid, men dette fly var aflyst, og ingen på stedet kunne fortælle, hvornår det kunne forventes at komme i luften. Heller ikke fra Danmark lykkedes det Ellerbæk at komme i forbindelse med flyselskabet.

- Nu har de fået at vide, at de vil blive kørt tilbage til byen for at overnatte dér, siger Thorkild Ellerbæk til ekstrabladet.dk. Han oplyser, at hans datter er strandet i Marakesh sammen med blandt andre en dansk skoleklasse.

Ambassadøren strandet
Typisk rejser folk med Norwegian på ture, som er selvarrangerede, og selskabet har derfor ikke nødvendigvis kendskab til, hvor dets passagerer opholder sig.

Det er ikke kun fly fra Marokko til Danmark, som er ramt af det igangværende kaos. Den danske ambassadør i Madrid, Lars Thuesen, har oplyst til TV2 News, at han i dag skulle være fløjet til Marokko, men at turen måtte droppes.