Star Tours: Vi venter på 'Go' fra Spanien

Stig Elling fra Star Tours vil ikke skuffe kunderne med forhastede løfter: - Det ser ud til, at det letter, men vi vil have officiel besked

De mange flyrejsende, som er strandet på grund af den spanske flyvelederstrejke, kan nu se lys forude. (Læserfoto)
De mange flyrejsende, som er strandet på grund af den spanske flyvelederstrejke, kan nu se lys forude. (Læserfoto)

Direktør Stig Elling fra Star Tours sidder netop nu med krydsede fingre og venter på besked fra Spanien om, hvorvidt der allerede i dag kan flyves til og fra Spanien - og hermed til og fra den store feriedestination, Gran Canaria.

- Der er egentlig ikke noget nyt, siger direktøren til ekstrabladet.dk klokken 16.15 lørdag eftermiddag. - Men vi kan se, at der måske så småt er ved at blive åbnet for flytrafikken, så måske bliver det muligt at flyve derned allerede i dag.

Stig Elling understreger, at Star Tours vil have officiel melding fra de spanske myndigheder, inden de lover kunderne fly på vingerne til og fra Spanien.

- Vi vil ikke skuffe nogen med at komme med for tidlige meldinger, siger direktøren.

Luftrummet er åbent
Men meget tyder på, at Star Tours og de øvrige rejsearrangører så småt kan berede sig på at komme i gang med at flyve danskere på ferie i Spanien - og på at få de kunder hjem, som i øjeblikket sidder og venter på fly på Gran Canaria.

Ifølge Ritzau har den spanske transportminister, José Blanco, netop sagt til spansk tv, at spansk luftrum nu er fuldstændig åbent, og ifølge den spanske luftfartsmyndighed AENA's hjemmeside er flyveledernes eftermiddagshold mødt på arbejde som normalt.

Flytrafikken ventes at være tilbage på det normale niveau i løbet af 24 til 48 timer, siger Blanco.

Tidligere på dagen erklærede den spanske regering landet i undtagelsestilstand og sagde, at de flyveledere, der ikke genoptog arbejdet, ville bryde loven.