Danske turister strandet på Gran Canaria

Lufthavnen på Gran Canaria er lukket som et led i en større aktion blandt spanske flyveledere. Star Tours direktør fortæller, at 3.000 danske gæster enten ikke kan komme afsted eller er strandet på Gran Canaria

Det er kun en måned siden, at flere hundrede danske turister standede på Gran Canaria. Dengang var det lufthavnens personale,  som strejkede. (Læserfoto)
Det er kun en måned siden, at flere hundrede danske turister standede på Gran Canaria. Dengang var det lufthavnens personale, som strejkede. (Læserfoto)

- Det er ikke særlig smart. I alt 3.000 danske turister står enten for at skulle afsted på ferie eller er strandet på Gran Canaria, hvoraf de 1.000 rejser med Star Tour, siger direktøren for rejseselskabet, Stig Elling til ekstrabladet.dk.

Det sker fordi en strejkelignende aktion blandt spanske flyveledere har lammet flytrafikken over hele Spanien.

- Vi gør, hvad vi kan, så vores gæster ikke skal få en dårlig oplevelse, men det er meget skidt, fordi det er højsæson for charterturister til øerne, siger Stig Elling.

Kommer afsted i dag
Han har også kunder, som har ventet i Københavns Lufthavn siden klokken 7 i morges - og foreløbig først kan flyve klokken 15 i eftermiddag.

- Nu får de lidt at spise. Vi vil beholde folk i lufthavnen, for får vi lige pludselig at vide, at vi kan komme af sted, så skal vi hurtigt kunne få fat i folk, siger Stig Elling.

Star Tour forsøger at holde gæsterne på hotellerne, hvor der vil blive serveret mad, så generne bliver mindst mulig.

Indtil videre er lufthavnen i Las Palmas på Gran Canaria lukket indtil klokken 19 i aften.

Flere aflysninger
Spaniens største flyselskab Iberia og det irske lavprisselskab Ryanair aflyser alle flyvninger til og fra Spanien frem til søndag morgen klokken 06.00.

Begge selskaber skriver på deres hjemmeside, at de løbende vil opdatere situationen.Er du strandet på Gran Canaria, så send os gerne et foto på: 1224@eb.dk