Flybilletter tager endnu et prisdyk i 2011

Danskernes favoritdestinationer i Europa bliver endnu billigere i 2011, viser friske priser fra nettet.

Der er mange af penge at spare - IGEN - på flybilletter næste år. (Modelfoto: AP& Colourbox.com)
Der er mange af penge at spare - IGEN - på flybilletter næste år. (Modelfoto: AP& Colourbox.com)

Det bliver endnu billigere at rejse rundt i Europa til næste år.

Rejsesøgemaskinen Momondo har beregnet gennemsnitsprisen for en enkeltbillet til de 10 mest populære rejsedestinationer for danskerne i Europa i februar 2011.

Og tendensen er klar. Billetpriserne fortsætter de seneste to års fald.

- Det er ikke bare en forudsigelse - det er de reelle priser. Og de fortsætter med at falde langt ind i 2011. Det er overraskende, fordi priserne kommer fra et historisk lavt niveau i forvejen, siger Martin Lumbye, partner i Momondo.

Læs: Se hvornår det er bedst at købe flybillet

For eksempel kostede en enkeltbillet fra København til Rom i februar 2009 i gennemsnit 888 kroner. I 2010 faldt gennemsnitsprisen i samme måned til 721 kroner, mens gennemsnitsprisen i februar 2011 indtil nu lyder på 584 kroner.

Til Paris for 700 kroner
Til Paris er samme gennemsnitsbillet faldet fra 867 kroner i 2009, 801 kroner i 2010 og nu 391 kroner i februar 2011.

- Allerede i 2009 var mange eksperter ude og sige, at prisfaldene ikke kunne fortsætte, fordi det allerede var historisk billigt at flyve ud i Europa. Men vi kan altså se, at priserne fortsætter med at falde, siger Martin Lumbye.

Han forklarer prisfaldet med, at der fortsat er voldsom konkurrence flyselskaberne imellem.

- Det gør, at der er en stor kapacitet af flybilletter til salg og knapt så mange, der ønsker at købe, siger Martin Lumbye.

Kun i Europa
Tendensen med faldende priser gør sig ikke entydigt gældende til destinationer, der ligger uden for Europa. Her er priserne i mange tilfælde stagneret - og nogle steder stiger de endda lidt.

- Lavprisselskaberne er ikke begyndt at flyve til de oversøiske destinationer endnu. Men når det sker, så vil vi også se skærpet konkurrence og faldende priser her, siger Martin Lumbye.