Her er verdens mest tossede automater

En friskbagt pizza, en bakke æg, en cykel - eller var det noget med en ægte guldbarre? Der er ingen grænser for, hvad du kan trække i en automat

'Gold to go' hvis du nu lige stod og manglede en guldbarre. (PR-foto)
'Gold to go' hvis du nu lige stod og manglede en guldbarre. (PR-foto)

Åh, man kender det jo godt. Så trak det ud på stranden, hvor solen skinnede eller i butikkerne, hvor det gode tilbud gjorde, at man ikke lige nåede hen i den lokale bank på feriedestinationen, inden den lukkede.

Men pyha, heldigvis kan man så smutte hen i hæveautomaten og trække en guldbarre eller to. I hvert fald hvis ferien foregår i Abu Dhabi i Mellemøsten, i spanske Madrid eller i Frankfurt, Augsburg eller en af de andre tyske byer, der har en 'Gold to go'-maskine stående.

Den en anelse prangende hæveautomat sælger guld til dagspris og giver muligheden for at vælge mellem guld i formstøbt blok eller mønter. 'Alle i fine gaveæsker', som det oplyses.

Frisk pizza på tre minutter
Og skulle sulten melde sig i farten, men orker du ikke en hurtig mars-bar eller anden automat-snack, så vær glad, hvis du befinder dig i Milano eller Palermo eller Trapani på Sicilien. Her kan du nemlig trække en friskbagt pizza med sprød bund, boblende ost og det hele i en af de røde Let's Pizza-automater, der både ælter dej og fordeler fyld efter dit valg, inden den fyrer op under pizzaovnen. Tre minutter skulle det angiveligt tage fra bestilling til spiseklar pizza.

Læs også: De ti mærkeligste seværdigheder i USA

Japan har det hele
Det er magasinet Travel + Leisure, der har fundet frem til en række af verdens mest mærkværdige automater, og især Japan er god til den slags.

- Japan har den største koncentration af automater i verden - omkring en automat per 23 indbyggere, siger Christopher Salyers, der er forfatter til en bog om netop den type automater, ifølge Travel + Leisure.

- De sælger sprut, nudler, undertøj og frisk kød for blot at nævne nogle få eksempler, fortæller Salyer, og det er da også i Japan, at du kan trække en bakke friske æg, hvis du står og mangler hovedingrediensen til din omelet.

Træk en luksuslejlighed
På det eksklusive Mondrian Hotel i Miami kan du i lobbyen finde en helvægs-automat med varer, der prismæssigt rangerer fra 10 dollars (ca. 50 kr.) for billigste vare og op til - og hold nu fast - 1,2 millioner dollars (ca. 6,5 mio. kr.). Produktsortimentet spænder fra tandbørster over 24-karat guldbelagte håndjern (!) til ferielejligheder i det eksklusive nærmiljø ved South Beach.

Og selvfølgelig er det i Holland, at man kan trække en cykel. I automater ved togstationerne i Arnhem og Nijmegen kan du få en maskine til at spytte en fin jernhest ud, som du så kan leje i op til 20 timer. Flere maskiner er planlagt landet rundt i løbet af 2011.

Se flere tossede automater her.