Annonce:
Annonce:

Her er det allerfarligst at flyve

Risikoen for at dø i et flystyrt afhænger i høj grad af, hvilken del af verden du flyver i, viser en ny undersøgelse. Og det er farligst i U-lande

Der er ingen grund til flyskræk - og da slet ikke, hvis du er ombord på et fly fra et I-land. (Polfoto/Finn Frandsen)
Der er ingen grund til flyskræk - og da slet ikke, hvis du er ombord på et fly fra et I-land. (Polfoto/Finn Frandsen)
Annonce:
Følg Ferie

Flyskræk? Forståeligt nok. For det virker voldsomt at skulle op i 10 kilometers højde i en maskine, man må sætte sin fulde lid til er tjekket i hoved og hale. Men tallene taler deres eget sprog: Risikoen for at man ånder ud under en flyvning er lille. Meget lille. Faktisk kun én til 14 millioner.

Det vil sige... hvis flyvningen foregår i et I-land som Canada, Japan eller Danmark for den sags skyld. For anderledes ser statistikken for flytrafik i U-lande ud.

Læs også: Verdens farligste flyselskaber

13 gange højere risiko
Her er risikoen for, at flyrejsen ender fatalt, én til 800.000 - det vil sige 13 gange højere end i I-lande. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er Arnold Barnett, professor ved Massachusetts Institute of Technology og forsker i luftfartssikkerhed, som har fundet frem til tallene, der især fremhæver afrikanske og latinamerikanske lande som dem med lavest flysikkerhed.

Annonce:

Flyskræk er irrationel
- Og så er der Singapore og Hong Kong, som godt nok har indkomster og levestandarder som første verdenslande, men hvor sikkerhedsstatistikken i højere grad ligner den hos tredje verdenslande, fortæller Barnett, der gik i gang med forskningen, fordi han selv led af flyskræk.

- Det er ikke rationelt. Tallene er helt ekstremt betryggende. Det er dumt at være bange for at flyve, hvis du ikke også er bange for at købe ind, fordi taget på forretningen kunne kollapse.

Sikkerheden stiger
I øvrigt oplyser Arnold Barnett, at selv om der er stor forskel på faren ved at flyve i forskellige dele af verden, så er der en overordnet gode tendens:

- Den gode nyhed er, at sikkerheden for at flyve stiger over alt på kloden, og det er det vigtigste af alt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: