Lykken findes på en ferie til Australien

Opskriften på ferielykke? Længst muligt væk i længst mulig tid. Og formlen lyder: L = (S*P) + M + I + V + R + (A – f)

For os danskere vægter det højt for den generelle lykkefølelse på en ferie, at vejret er dejligt. Og at dem, vi rejser sammen med, er mindst lige så dejlige. (Foto: Colourbox.com)
For os danskere vægter det højt for den generelle lykkefølelse på en ferie, at vejret er dejligt. Og at dem, vi rejser sammen med, er mindst lige så dejlige. (Foto: Colourbox.com)

Solbadning på en kridhvid strand alene gør ikke ferien til den ultimative oplevelse. Ifølge Skyscanner.dk spiller både mad, indkvartering, feriens varighed, rejsefæller og meget mere ind, når den overordnede glæde ved ferien skal bedømmes.

Og tilsyneladende skal man rigtig langt væk hjemmefra, hvis man for alvor vil væltes omkuld af ren lykke.

'Faktisk giver rejsen større tilfredshed, jo længere den går væk - fire ud af fem af de mest afholdte rejsemål er langfartsdestinationer', skriver Skyscanner.dk i sin konklusion på undersøgelsen foretaget blandt 1000 brugere af søgesiden.

Dyre rejser er særlige rejser
De fem rejsemål, som ifølge undersøgelsen giver størst ferielykke, er Australien, Canada, Sydafrika, Indien og Frankrig, og undersøgelsen viser faktisk, at lykke - desværre? - kan købes for penge:

'De, som brugte 25.000 kr. eller mere på deres ferie, var klart de gladeste', skriver Skyscanner og tilføjer:

'Det kan skyldes, at de dyre rejser tilhører en bestemt type. Bryllupsrejsen, eller den rejse, som man har drømt om og sparet sammen til i årevis, har en mere speciel betydning.'

Læs også: Når ferien er forbi, skal vi...

Selskabet betyder noget
Derudover spiller det en stor rolle, hvem man er sammen med på sin ferie. Her er venner i høj kurs som rejsefæller, men også lokalbefolkningen på feriedestinationen har betydning for den generelle tilfredshed - 'om de lokale er venlige og imødekommende', skriver Skyscanner.

Vi vil blære os
Nok ikke overraskende trækker solskin på ferien op for os vinterdeprimerede danskere, men vigtigt vigtigt vigtigt er også, om ens planlagte ferie er fed at blære sig med. Og det kan man især gøre, hvis man bestiller sin ferie et godt stykke tid i forvejen.

- Det giver både ægte selvtilfredshed og social status at fortælle andre om alle de fantastiske ting, man kommer til at gøre i fremtiden, forklarer psykolog Cliff Arnall ifølge Skyscanner.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen