Randers Regnskov mangler toiletpapirrør

Næste weekend opfordres du til at aflevere det paprør, der er tilbage, når toiletpapir eller køkkenrulle er brugt op. Randers Regnskov har brug for det

I toiletpapirrullerørene opdrættes fårekyllinger, som bruges som levende foder til Randers Regnskovs dyr. (Foto: Randers Regnskov)
I toiletpapirrullerørene opdrættes fårekyllinger, som bruges som levende foder til Randers Regnskovs dyr. (Foto: Randers Regnskov)

Randers Regnskov er trængende. Turistattraktionen står og mangler paprør, og opfordrer derfor alle til at aflevere det rør, som toiletpapir og køkkenrulle er rullet omkring - efter at papiret er brugt, vel at mærke.

Paprørene bruges som skjulesteder til de over 500.000 fårekyllinger, der årligt opdrættes til foder i kælderen under Regnskoven.

Lækre melorme til aberne
Her opdrættes der dagligt omkring 1500 fårekyllinger - rekorden er på over 2000 stk. på en enkelt dag -, som sammen med melorme bruges som levende foder til mange af dyrene i regnskoven og er lækker mad for bl.a. aber og ænder.

Læs også: Nuttede aber og lort til dessert

Hvis man næste weekend - 11.-12. september - er forbi Randers Regnskov for at smide paprøret, kan man også benytte lejligheden til at se, hvordan en helt ny foderautomat virker. Indholdet i foder-automaten er fårekyllinger, som selv kravler ud i kuplen. Så er det op til aberne og andre dyr at fange deres eget foder.

Smag selv på varerne
Allerede nu har både tudser, ænder og en enkelt abe vist stor interesse for automaten - en tudse så stor interesse, at den har taget fast plads lige foran udgangen, oplyser Randers Regnskov.

Og skulle man have lyst til at udfordre sine smagsløg - og grænser ikke mindst - er der mulighed for at smage ristede melorme ved samme lejlighed.