Her kan du bade i 29,5 grader varmt vand

Træt af, at det danske badevand allerede er under 20 grader varmt? Anderledes står det til i Middelhavet, hvor du kan boltre dig i bølger, der nærmer sig karbadtemperaturer

Der er stadig masser af badeture at se frem til, hvis man har mulighed for at stikke sydpå. P.t. er badevandet ved f.eks. Kreta omkring 29 grader varmt. (Arkivfoto: Polfoto/Jens Dige)
Der er stadig masser af badeture at se frem til, hvis man har mulighed for at stikke sydpå. P.t. er badevandet ved f.eks. Kreta omkring 29 grader varmt. (Arkivfoto: Polfoto/Jens Dige)

Der er lang - laaaaang - tid til næste gang, vi kan smide kludene og drøne i vandet fra en dansk strand. Medmindre man er vinterbader, selvfølgelig. Eller viking.

Nogle enkelte fantastiske uger fik vi dog, men allerede nu sidst i august, er det danske badevand røget under 20 grader. Og så kræver det lige lidt ekstra mod at dyppe sig.

Næsten 30 grader
Anderledes står det til i Middelhavsområdet, hvor badevandstemperaturerne ligger en del højere end herhjemme.

Falk Lauritsen Rejser har målt temperaturerne på nogle af danskernes foretrukne feriemål, og det tegner rigtig rigtig godt, hvis man stadig har brug for noget sommer.

Læs også: Tjek badevandet før du rejser

Græske Rethymnon topper listen med badevandstemperaturer på næsten 30 grader. På en meters dybde er der helt præcist målt 29,5 grader, og også ved en anden by på Kreta er vandet varmt: 29 grader er målt ved Chania.

Varmest og koldest i Grækenland
Til gengæld er det også i Grækenland, at man ifølge undersøgelsen skal finde august måneds køligste badevandstemperaturer.

Således er der målt 23 grader på Kos – altså en forskel på mere end seks grader i forhold til Kreta, men dog stadig fire-fem grader varmere end i Danmark.

Er man gladest for middeltemperaturer, er badevandet lige nu rarest på destinationer som Mallorca med 25 grader i Palma Nova, og på Rhodos, hvor der ligeledes er målt 25 grader i Rhodos by, eller i Marmaris, hvor badevandstemperaturen sniger sig op på behagelige 26 grader, oplyser Falk Lauritsen Rejser.

0 kommentarer
Vis kommentarer