Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Mordmysterie på Højriis Slot

Det danske vejr er...foranderligt. Men hvad kan du lave, hvis det plasker ned på din Danmarks-ferie? Ekstra Bladet Feries udsendte giver dig svaret

Mordmysteriet på Højriis Slot starter med, at et hold håndværkere ved et tilfælde finder et gammelt lig. (Foto: Camilla Cornelius)
Mordmysteriet på Højriis Slot starter med, at et hold håndværkere ved et tilfælde finder et gammelt lig. (Foto: Camilla Cornelius)

Hvis det regner, så...skal du da lege detektiv og løse mordgåder på et slot, skal du!

Både i regn og solskin er Højriis Slot ved Sallingsund et besøg værd. Kun få kilometer fra Jesperhus kan man bevæge sig direkte ind i en god, gammeldags finurlig mordgåde fra 1929. Det er originalt og gennemført lavet hele vejen igennem. Også lidt uhyggeligt, når man hører stemmer, mystiske lyde og knirkende døre, mens man bevæger sig rundt på slottet og samler spor.

Inden da har man ved indgangen fået udleveret en gammel udgave af 'Morsø Folkeblad', og uden at afsløre for meget kan jeg sige, at det er en god ide at læse avisen grundigt. Hvert år finder ejeren af slottet, Vibeke Schwerin, på en ny mordgåde, og i år er det 'Den hemmelige dør', det gælder.

Gammelt lig
Det hele starter i soveværelset hos en af slottets beboere, Frøken Rose. Her skal et hold håndværkere sætte nyt silketapet op, men da de er i færd med at rive det gamle tapet ned, kommer en hemmelig dør til syne. I det skjulte værelse bag døren møder håndværkerne et grufuldt syn.

Et lig, der har ligget rigtig, rigtig længe.

Det gælder nu om at finde ud af, hvem den afdøde person er, og hvad der er sket. Og så er der noget mystisk med kvinden i den grønne kjole. Kunne hun være et spøgelse? Det gælder om at samle så mange spor som muligt fra kælder til loft.

Undervejs møder man de andre af slottets beboere. Blandet andet oldfruen Karna Blom og frøken Roses veninde Rigmor Mille. Alle som med små breve, lydfiler og andre gemte sager er med til at afprøve ens evner som detektiv.

Det siges, at det ofte er børnene, der kommer ud som vindere af legen, da de tit er mere årvågne end de voksne. Lad det komme an på en prøve. Sikkert er det, at der er prale-ret resten af dagen for den, der er først med et bud på en morder, og som løser de fleste af slottets mysterier.

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen