Kvinde død af sovemedicin på flyrejse

Én enkelt sovepille ombord på et fly har kostet en tilsyneladende rask 36-årig kvinde livet. Nu frarådes det kraftigt at tage sovemedicin, når man vil have en lur på den lange flystrækning

Sovepiller på flyrejsen kan være grund til, at du sidder i den samme anstrengte stilling i mange timer - hvilket i værste tilfælde kan resultere i blodpropper. (Modelfoto: Colourbox)
Sovepiller på flyrejsen kan være grund til, at du sidder i den samme anstrengte stilling i mange timer - hvilket i værste tilfælde kan resultere i blodpropper. (Modelfoto: Colourbox)

Ni timer på et 43 cm bredt oprejst flysæde er svære at gøre behagelige. Derfor tyr mange rejsende til sovemedicin, når Atlanten skal krydses, eller kursen er sat mod ferie i Thailand.

Men nu advares der kraftigt mod brugen af sovepiller, efter at en 36-årig tilsyneladende helt rask kvinde er død efter at have taget en sovepille ombord på et fly. Det oplyser New England Journal of Medicine.

Samme stilling i syv timer
'Kvinden tog en enkelt sovepille og tilbragte størstedelen af flyturen sovende i én stilling. Efter syv timer vågnede hun og rejste sig op i gangen mellem sæderne, hvor hun kollapsede', skriver news.com.au om sagen.

Undersøgelser har vist, at den 36-årige døde af blodpropper i hjertet og lungerne, som følge af blodpropper i benene efter at have siddet ubekvemt i samme stilling i syv hele timer.

Skader for livet
- Sovemedicin kan ikke anbefales, når man flyver, eftersom den har det med at immobilisere folk og øge risikoen for blodpropper, siger Dr. Deborah Mills fra The Travel Doctor Australia.

- Blodpropper er en sjælden dødsårsag hos rejsende, men ikke desto mindre kan selv små blodpropper sætte sig i lungerne og forårsage livsvarige skader, forklarer hun.

Bevæg benene
Dr. Richard Dawood fra det internationale selskab for rejsemedicin uddyber over for den britiske avis the Telegraph:

- Et stort antal rejsende griber til medicin - enten for at undgå jet lag eller fordi de lider af flyskræk - for at få hjælp til at slappe af på turen. De tænker kun lidt på de fatale konsekvenser, det kan have.

Men menneskekroppen er slet ikke indrettet til at kunne sove i siddende stilling:
- Hvis du virkelig vil tage sovemedicin på lange flyture, skal du sørge for at kunne ligge ned, så du kan bevæge benene frit, siger Dr. Dawood.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere