Annonce:
Annonce:

Nøgenscannere nej tak

Dubai skal ikke nyde noget af de scannere, der gennemlyser den enkelte flypassager - det er simpelthen en krænkelse af privatlivet, mener sikkerhedsmyndighederne

TSA, der administrerer sikkerhedstjenesten i de amerikanske lufthavne, vil nu tage skridt til yderligere etiske retningslinjer i forbindelse med de nye scannere.  (Foto: AP)
TSA, der administrerer sikkerhedstjenesten i de amerikanske lufthavne, vil nu tage skridt til yderligere etiske retningslinjer i forbindelse med de nye scannere. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Ferie

Modstanden mod de såkaldte full-body scannere vokser samtidig med, at de installeres på fuld kraft i lufthavne verden over. TSA, der administrerer sikkerhedstjenesten i amerikanske lufthavne, har indtil nu installeret 133 scannere og har planer om yderlige 1000 i løbet af et års tid.

Går for langsomt
Men flere lufthavne siger nej tak. Senest i denne uge Dubai. Det skriver rejsemagasinet Take Off.

Samtidig vokser modstanden hos de forretningsrejsende i USA og andre lande, hvor scannerne allerede er i brug. Proceduren er ganske enkelt for langsommelig.

Kan være skadeligt
EU-kommissionen er skeptisk og bange for helbredelsesmæssige skader. Derfor tillader man ikke i EU scanning på den måde af gravide og børn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: