Annonce:
Annonce:

Sådan holder gennemsnitsdanskeren ferie

Vi vil ha' sol og strand, sove på hotel og planlægger i øvrigt selv ferien. Opskriften på den gennemsnitlige danskers sommerferie lyder: En uges strandferie i Spanien

En uge på en strand i Spanien - det kan vi li'. (Foto: Colourbox)
En uge på en strand i Spanien - det kan vi li'. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Ferie

En uge til Spanien i juli med sand mellem tæerne og sol på kroppen. Sådan ser den typiske ferie ud, når danskerne tager til udlandet, viser tal fra Danmarks Statistik.

Når familien Danmark skal på ferie, går turen med fly, og nætterne bliver tilbragt på hotel.

Det er en dyr fornøjelse at tage på ferie. Udgiften for den gennemsnitlige udlandsrejse på mere end tre dage lyder således på 7416 kroner.

De fleste vil på badeferie
Ifølge Danmarks Statistik tog omkring hver fjerde i 2009 af sted på ferie for at bade, 17 procent foretrak storbyferie, mens 17 procent besøgte venner og familie.

Med 30 procent af samtlige rejser til udlandet var juli og august de populæreste rejsemåneder. Juli måned var dog den mest populære med 19 procent af alle rejser.

Annonce:

Omkring seks ud af ti af udlandsrejserne varede fire til syv døgn, mens hver fjerde varede otte til 14 døgn. De rejsende havde i gennemsnit 9,36 overnatninger per rejse.

Flest vil til Spanien
De tre mest populære rejsemål i udlandet sidste år var Spanien med 16 procent, Italien med 10 procent og Sverige med otte procent.

Selvom danskernes ferie oftere går til eksotiske rejsemål uden for Europa, så udgør de lange rejser stadig kun en lille del af den samlede rejseaktivitet.

Halvdelen på hotel
Mest populær er USA med tre procent af rejserne, Thailand med to procent af rejserne og Egypten med én procent.

På halvdelen af rejserne til udlandet var hotel den anvendte indkvarteringsform. Ellers overnattede danskerne hos familie og venner i feriehus eller på vandrehjem.

Flest arrangerer selv
Selvom charterbranchen er vokset de senere år, så foretrak 71 procent af danskerne selv at arrangere deres udlandsrejse.

Annonce:

I gennemsnit rejste 2,21 personer fra samme husstand på ferie sammen. 21 procent havde børn under 15 år med på rejsen. Oftest personer mellem 25-44 år, som tog deres kære små med på 47 procent af rejserne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: