Annonce:
Annonce:

All inclusive er ren afslapning

All inclusive-ferien blev den mest afslappende nogensinde, fordi andre underholdt, kokkererede og tænkte for os

Otto på to er ikke til at hive op af poolen, selv om han efter otte timer i vandet er ved at udvikle svømmehud og geller. (Foto: Lisbeth Langwadt)
Otto på to er ikke til at hive op af poolen, selv om han efter otte timer i vandet er ved at udvikle svømmehud og geller. (Foto: Lisbeth Langwadt)
Annonce:
Følg Ferie

Egentlig er vi slet ikke sådan nogle chartertyper. Før vi fik vores søn, elskede vi selv at planlægge, leje biler, finde rundt og gå på opdagelse på egen hånd. Og sådan var vores første rejser også, efter Otto kom til verden.

Men indrømmet. Det har givet anledning til en del frustrationer og vrissen, når vi f.eks. har siddet i en tonsevarm lejebil, og gps'en har sendt os på en sygt lang omvej gennem et dødsensfarligt bjergpas, mens ungen skreg og kastede op på bagsædet.

Så denne gang blev det den nemme løsning: Charter med all inclusive på Blue Village Nausicaa Beach ved Fig Tree Bay på Cypern.

Efter en varm bumletur i bussen fra lufthavnen, ankommer vi til paradis med storsmilede guider og en fortryllende udsigt ud over turkisblåt hav, som er lige til at hoppe i fra en badebro ved hotellet.

Annonce:

- Se, mega stor svømmehal! udbryder vores toethalvt-årige søn begejstret, da han glider ned ad den lille rutsjebane i babybassinet og får øje på den større pool, der er proppet med børn, legesyge forældre og oppustelige badedyr.

Tips fra en 'all inclusive-baron'
De første dage laver vi ikke ret meget andet end at være ved vandet og spise. Det gør vi sådan set heller ikke de næste. For nu er alt jo betalt hjemmefra, og så virker det lidt tosset at bevæge sig alt for langt væk fra buffeten, hvor vi ved, hvad vi får.

Det er bare så bekvemt, at vi ikke behøver tage stilling til, om far skal have lov til at vælge steak-house i dag, selv om fruen helst ville have italiensk, og Otto kun vil have pommes frittes. I buffeten er der lidt for enhver smag, og temaet skifter dagligt, og der er altid børnevenlige retter.

Annonce:

De gæster, der har været her længere end os, tipper os om alle de tricks en sand 'all inclusive-baron' bør kende: Sådan får man scoret en eftertragtet strandstol, sådan undgår man kø ved aftensmaden, at man skal bestille bord ude, så man ikke skal sidde og svede tran i den lumre, kantineagtige restaurant, men i stedet har bord lige foran underholdningen. Sidstnævnte sikrer, at mor og far kan spise i fred, mens lillemanden suger til sig af sodavand, softice og show.

Snorkling et hit
Tre gange buffet dagligt sætter sig. Så fruen svinger sig tre gange op til en omgang vandgymnastik med en særdeles kæk svensk guide som coach i et desperat (og forgæves!) forsøg på ikke at vende hjem med ekstra deller, mens manden tænker enormt meget på at gå ned og løbe på løbebåndet i fitnesscenteret på hotellet.

- I morgen skal det være, siger han dag efter dag, men løbeskoene får aldrig et cypriotisk løbebånd at føle.

I stedet snorkler vi en masse. Igen behøver vi ikke bevæge os en meter. For i havet lige foran hotellet er der masser af fisk at kigge på, og vandet er krystalklart og stille og en skærende kontrast til luftmadras-mekkaet i poolen.

- Skat, det her har været vores mest afslappende ferie nogensinde. Det skal vi klart igen, siger manden, da vi indtager vores sidste overdådige måltid den sidste aften.

Og det har han ret i. Vi har ikke set særlig meget til Cypern. Det er lidt ærgerligt. Vi har til gengæld haft overskud til masser af romantik, leg og hygge, og vi har hygget os som aldrig før på en ferie. Selv Otto i trodsalderen er kun flippet lidt ud, når det efter otte timer ved poolen var slut for i dag.

Annonce:

Vi har faktisk bare gjort det, vi kom for: Holdt ferie! Eller som vores liggestols-nabo udtrykker det:

Man kommer ikke hjem med en bachelor i cypriotisk kultur, men vi er her også for at slappe af - og det gør vi!

Ekstra Bladets udsendte var inviteret af Star Tour.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: