Annonce:
Annonce:

EU bandlyser fly fra Iran og Surinam

Fly fra Iran Air og et flyselskab fra Surinam får flyveforbud i EU på grund af huller i sikkerheden. To indonesiske flyselskaber slettes fra EU's sorte liste

Ved uanmeldte inspektioner hos Iran Air afslørede EU-Kommissionen alvorlige mangler og manglende vedligehold på flere af selskabets fly. (Foto: AP)
Ved uanmeldte inspektioner hos Iran Air afslørede EU-Kommissionen alvorlige mangler og manglende vedligehold på flere af selskabets fly. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Ferie

EU har udvidet den sorte liste over flyselskaber, der har flyveforbud i EU-landenes luftrum.

Fremover er der adgang forbudt i europæisk luftrum for alle fly af typerne Airbus A-320 og Boeing B-727 og B-747 fra det statslige iranske flyselskab, Iran Air.

Det samme gælder alle fly fra Blue Wing Airlines, der har base i Surinam.

Har tidligere været på listen
Flyveforbuddet kommer, efter at EU-Kommissionen ved uanmeldte inspektioner har afsløret alvorlige mangler og manglende vedligehold på flyene hos de to flyselskaber.
- Hvis vi har bevis for, at et luftfartsselskab ikke opfylder sikkerhedskravene, må vi skride ind for at garantere luftfartssikkerheden for de europæiske flypassagerer, siger EU's transportkommissær, Siim Kallas.

Blue Wing Airlines flyver først og fremmest til destinationer i Caribien. Flyselskabet har også tidligere været med på EU's sorte liste, og efter en række nye uheld er flyselskabet nu tilbage i det dårlige selskab.

CPH-Teheran ikke berørt
Det er derimod første gang, at der indføres så stramme restriktioner mod Iran Air, der har direkte flyruter til en lang række europæiske lufthavne.

Blandt andet har flyselskabet en ugentlig afgang fra Københavns Lufthavn til Teheran, men her foregår flyvningen med en anden type Airbus-fly, som ikke er omfattet af flyveforbuddet.

To slettet fra listen
Til gengæld har EU-Kommissionen gode nyheder til de to indonesiske flyselskaber, Metro Batavia og Indonesia Air Asia. Efter at de indonesiske luftfartsmyndigheder har forbedret sikkerhedstilsynet, er de pågældende selskaber nu slettet fra EU's sorte liste.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: