Far kører campingvognen

Mens mor sidder på passagersædet, når ferien foregår i campingvogn, viser ny undersøgelse

Fars fede ferie. Det er oftest manden, der sidder bag rattet på campingferien. (Foto:Colourbox.com)
Fars fede ferie. Det er oftest manden, der sidder bag rattet på campingferien. (Foto:Colourbox.com)

Ligestilling er ikke kommet til campingfolket, hvor det typisk er manden i familien, der sidder bag rattet, når danskerne sætter campingvognen bag på bilen. En undersøgelse fra FDM camping viser, at det i otte ud af ti tilfælde er manden (78 pct.) er manden, der sidder bag rattet, når der hænger en campingvogn bag på bilen. Og det er egentlig ikke særligt smart i forhold til, at det sikrest at skiftes til at kører bilen.

Mister koncentrationen
- Det er en rigtig god idé at være flere om at køre, når man skal køre i længere tid, da det er umuligt at bevare koncentrationen, hvis man sidder for længe bag rattet. Så risikerer man heller ikke at strande et sted, hvis der opstår sygdom. Og kvinder er ligeså gode til at køre med campingvognen som manden, siger chefinstruktør Søren Holten Jacobsen fra FDM Sjællandsringen.

Bange for slinger
Undersøgelsen viser også, at rigtig mange campister er nervøse for, at campingvognen kommer i slinger. Mere end hver tredje svarer, at de er nervøse for at komme i slinger. Desuden svarer især kvinderne, at de overlader rattet til deres mand, fordi de ikke tør køre med campingvognen. Derfor råder FDM også campister til at træne deres køretekniske evner på et køreteknisk kursus inden campingferien.

Intet lovkrav
- Der er ikke noget lovkrav om, at man skal på køreteknisk kursus med sin anhænger, når man blot har et almindeligt kørekort til personbil. Men vi oplever alligevel mange efterspørge det. Derfor er vi fra i år begyndt at tilbyde køretekniske kurser for campister, hvor man lærer at håndtere sit vogntog i kritiske situationer - under trygge forhold - så man trygt kan køre af sted på ferie med campingvognen, siger Søren Holten Jacobsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer