Rejs nu for under en tusse

Afbudsrejserne er billige i år, og vi har samlet nogle af ugens bedste tilbud til dig, der vil af sted nu

Ahhh sommer. Vi har samlet ugens bedste tilbud til dig, der vil slikke lidt på solen i syden i løbet af ugen.(Foto.Colourbox.com)
Ahhh sommer. Vi har samlet ugens bedste tilbud til dig, der vil slikke lidt på solen i syden i løbet af ugen.(Foto.Colourbox.com)

Solen giver endelig en fornemmelse af summende sommer, og selvom du lige nu nyder solskin og blå bølger, kan det godt betale sig at rejse til syden for at slikke på solen.

Sol for en tusse
Lige nu kan du rejse for under en tusse, hvis du vil til Bulgarien, hvor flere rejseselskaber i øjeblikket udbyder et uspecificeret ophold på flere forskellige feriedestinationer. Du kan se mere om afbudsrejser på travelmarket.dk for at opdatere om andre af ugens afbudsrejser.

Har du mod på at hive lidt flere af skejserne op af lommen, kan du rejse med Apollo til Vestkreta, hvor du får en uges ophold på den græske ø for kun 2498 kroner.

Rejs for to tusser
Rejser du til Algarve-kysten med Star Tour i morgen den 29. juni, kan du spare 3100 kroner for en uges ophold på et lejlighedshotel ved Portugals kyst til 1998 kroner.

Du kan også spare 3000 kroner, hvis du rejser til Rhodos med Spies den 30.juni, hvor et ophold på et hotel nær by og strand koster 1399 kroner for en uge.

Billige afbud
Netop i år er der ekstra mange afbudsrejser, der er noget billigere i år.
En prissammenligning fra travelmarket.dk viser, at charterrejserne til mange destinationer er meget billigere i år, når der sammenlignes med priserne fra finanskriseåret 2009. Og ifølge Ole Stouby fra Travelmarket.dk skyldes det især, at lavprisflyselskaberne presser priserne.

Prispressere
- Der er sket en udvikling i markedet, hvor lavprisselskaberne har åbnet mange nye ruter til de populære feriedestinationer sydpå, og det har også været med til at presse priserne. Ved selv at sammensætte en billig ferie med fly + hotel/lejlighed, får man også fleksibiliteten med i købet, fordi man kan vælge antal dage og ikke er fastlåst af rejsearrangørernes faste 7 eller 14 dages pakkerejser, siger Ole Stouby til Ekstra Bladet.

Noget tyder dog på, at rigtig mange danskere alligevel har valgt charterferie i år, for op mod 300.000 danskere spås at rejse på charterferie denne sommer, oplyser både Star Tour og Apollo.

Charterferier er en forud arrangeret selskabsrejse med fly, bus, tog eller skib. Rejsebureauet har inden turen booket hoteller, udflugter og lignende, så hele arrangementet udbydes som en pakkeferie.

Charterrejserne opstod kort efter 2. Verdenskrig, og de blev især populære i Danmark op gennem 60’erne og 70’erne. Det kulminerede i 1988 med 1.5 millioner rejsende, hvorpå der fulgte en tilbagegang. Fra 1993 gik antallet af solgte rejser igen kraftigt frem.

I 2001 blev der solgt en million charterrejser i Danmark hovedsageligt til Sydspanien og til De Kanariske Øer, men interessen begyndte i årene efter at vige til fordel for mere individuelt planlagte rejser.

Prisudvikling, konjunktursvingninger, politiske forandringer, miljø- og sygdomsproblemer, manglende sne på vintersportssteder, prisstigninger og ustabilitet har også bevirket, at visse charterrejser har haft tilbagegang.

Blandt andet førte ophævelsen af det toldfrie salg inden for EU i 1999 og dyrere transportomkostninger i 2000-01 til lavere salg af charterflyrejser. Også terrorangrebene i USA 11. september 2001 fik en negativ effekt på salget.

Kilde: Den Store Danske – Gyldendals åbne encyklopædi

0 kommentarer
Vis kommentarer