Vi prutter mest på ferien

Vi er skidegode til at prutte om prisen, når vi er på ferie, viser ny undersøgelse

Mange danskere sparer penge, når de prutter om prisen på ferien. (Colourbox.com.)
Mange danskere sparer penge, når de prutter om prisen på ferien. (Colourbox.com.)

Danskerne prutter rigtig meget på ferien. Og vi er skidegode til at presse prisen i bund, når vi benhårdt forhandler om prisen på souvenirs på ferien. Tre ud af fire danskere prutter om prisen og vi får i gennemsnit høvlet en tredjedel af prisen af, inden vi smider souveniren i rygsækken. Det viser en undersøgelse som Forex Bank har lavet blandt 1354 danskere.

Vi prutter alle sammen
Høj som lav. Tre ud af fire danskere prutter om prisen, når de er på ferie, og det er mest på de udenlandske markeder, at prisen bliver forhandlet. Langt de fleste af finder vores indre krejler frem, fordi vi mener, at det ligefrem bliver forventet af os, når vi er under fremmede himmelstrøg, hvor det er en del af kulturen at forhandle om prisen på en varer.

Prutter i taxaer
Enkelte af os gør det dog også, når vi besøger almindelige butikker, eller når vi kører med taxa, hvor 27 procent af undersøgelsens respondenter oplever at få rabat, når de prutter om prisen.

Undersøgelsen viser også, at det primært er i Sydeuropa, at prisen bliver forhandlet, inden vi hiver lommedrengen op af baglommen. Her er det 61 procent af undersøgelsens respondenter, der forhandler om prisen.

0 kommentarer
Vis kommentarer