Undgå at tyven tømmer teltet

Men enkelte fif kan du gøre det besværligt for de langfingrede, når du er campingferie eller festival

Tyve holder ikke sommerferie, når du gør det, så pas på dine ting, når du forlader teltet eller campingvognen. (Foto:Ekstra Bladet/Colourbox.com)
Tyve holder ikke sommerferie, når du gør det, så pas på dine ting, når du forlader teltet eller campingvognen. (Foto:Ekstra Bladet/Colourbox.com)

Det er ikke kun dit hjem, der hærges af indbrud – også telte og campingvogne hærges af indbrudstyve sommeren over.
Inden du forlader dit telt eller campingvogn er det vigtigt, at du husker at låse ordentligt af, for ellers dækker indboforsikringen ikke. Teltet eller campingvognen skal vise tydelige tegn på indbrud, for at din forsikring dækker.

For at gøre det besværligt for indbrudstyve at rapse dine ting, kan du tage et par nemme forholdsregler, fortæller kommunikationschefen i Alka, Nicolai Kampmann

- Du skal aldrig efterlade værdigenstande i teltet eller campingvognen, når du forlader dit sommerhjem. Tag dit kamera med dig på tur og sørg for ikke at have flere smykker med end dem, du har på. Sørg også for, at den bærbare computer ikke er synlig, så den frister indbrudstyve, siger han.

Råb op!
Ud over teltpladserne slår tyvene ofte til foran scenerne, hvor mange mennesker står tæt sammen. Hvis du mærker eller ser et tyveri, er det vigtigt, at du, eller dem du er sammen med, råber op med det samme. Det er vigtigt, at du anmelder tyveriet til politiet og fortæller præcist hvad der skete.

Bliver tyveriet først opdaget senere, betales der ikke erstatning for de penge og smykker, som tyven fik med sig. Du skal under alle omstændigheder anmelde tyveriet til politiet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere