Danskerne har dårlig mave på ferien

Fire ud af ti danskere har dårlig mave, når de er på ferie

Kvinderne er faktisk er smule bedre end mænd til at forberede sig på dårlig mave, når de er på ferie. (Colourbox.com)
Kvinderne er faktisk er smule bedre end mænd til at forberede sig på dårlig mave, når de er på ferie. (Colourbox.com)

Tilbringer du ferien i udlandet på toilettet med dårlig mave? Snart rejser millioner af danskere ud i verden for at holde sommerferie. Og alt for ofte kommer de tilbage med både dårlig mave og dårlige ferieoplevelser, fordi det meste af ferien er foregået på toilettet med dårlig mave.

Lokumsferie
Fire ud af ti danskere har nemlig oplevet at få diarre eller maveinfektion på ferien, viser en ny undersøgelse fra Idoform. Samtidig rejser danskerne mere end nogensinde før. I 2008 tog danskerne på cirka 8 millinoner ferierejser, hvilket er en stigning på 1 mio. i forhold til 2007 ifølge tal fra Dansk Rejsebureau Foreningen. Desuden er danskerne blevet rigtig glade for at rejse uden for Europa, hvor der er større risiko for at få racermave.

Styrk maven med mælkesyre
På trods af stigningen i danskernes udlandsrejser er det kun hver anden dansker, der gør noget for at forberede maven på de fremmede bakterier, som vores maver bliver bombarderet med i udlandet. Ifølge cheflæge hos Danske Lægers Vaccination Service, Thomas Birk Kristensen, er der dog meget, man selv kan gøre for at undgå at holde ferie på.

- Der er ofte risiko for at få problemer med maven i forbindelse med udlandsrejse. Drikkevandet kan være mindre rent, end vi er vant til, og madvarer bliver ofte tilberedt mindre hygiejnisk end herhjemme. Det er derfor vigtigt at overholde gængse hygiejneråd, såsom ikke at drikke vand direkte fra hanen, passe på isterninger, undgå rå mad, kun spise frugt, man selv kan skrælle osv. Det giver også god mening at styrke maven ved at tage forebyggende mælkesyrebakterier, siger Thomas Birk Kristiansen.

Kvinder og mænd rammes lige hårdt af diarre, men kvinderne er mest opmærksomme på at undgå det, da knap 20 procent færre mænd end kvinder gør noget for at forhindre diarreen.

Undersøgelsen er lavet af Idoform, som er et af middel du kan bruge, til at forebygge dårlig mave, inden du tager afsted, og hvis du får maveproblemer på ferien.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen