Pilot sms'ede under landing

Sikkerhedsmyndigheder undersøger, om pilotens sms'er var skyld at landing mislykkedes

'Er lige ved at lande'. Myndighederne i Australien undersøger om en pilots sms' er var skyld i afbrudt landing. (Colourbox.com.)
'Er lige ved at lande'. Myndighederne i Australien undersøger om en pilots sms' er var skyld i afbrudt landing. (Colourbox.com.)

Al elektronisk udstyr og mobiltelefoner skal være slukket under landing. Den melding får alle passagerer, når flyet lægger an til landing.

Undveg landing
Påbuddet gælder naturligvis også piloterne. Især, når de skal lande flyet. Men noget gik galt sidst i maj måned, da et Jetstar fly med 167 passagerer ombord lagde an til landing i Changi Airport i Singapore. I flyet gik en alarm, der indikerede, at landingsstellet ikke var nede, og 122 meter fra jorden måtte flyet undvige landingen og forsøge igen. Det lykkedes at lande normalt i andet forsøg, men lige nu undersøger myndigheder, hvad der gik galt i første forsøg.

Undersøger landingsforsøg
Flere australske aviser skriver, at det mislykkedes landingsforsøg skyldtes, at piloten sms´ede under landingen. Den påstand nægter flyselskabet at svare på. Det konstaterer blot, at myndighederne undersøger, hvorfor første landingsforsøg gik galt.

Vil ikke kommentere
Det Australske Transport Sikkerhedsbureau undersøger nu sagen, og chefen for sikkerhedsbureauet, Ian Sangston, siger til smh.com.ua, at der kan være mange grunde til at alarmen gik. Han vil dog ikke kommentere, hvorvidt piloten kan have brugt sin mobil under landingen.

Normalt at afbryde
Han konstatere blot, at flyet var ret ’lidt lavt nede i forhold til, hvad man kunne ønske sig’, da det afbrød landingen. Ian Sangston siger også, at det er normalt at et fly afbryder landingen og letter igen, og at det altid påkalder sig en undersøgelse, når en alarm går i et fly.

Undersøgelsen af den afbrudte landing kan tage op til ni måneder, og piloterne kan fortsætte med at flyve, mens den står på.

0 kommentarer
Vis kommentarer