Unge dropper rejseforsikringen

Yngre danskere lever livet farligt, når de skal ud at rejse, for hver fjerde dansker i alderen 18-29 år rejser ud i verden uden rejseforsikring

Mange unge glemmer rejseforsikringen, når de rejser ud i den store verden. (Foto: Colourbox.)
Mange unge glemmer rejseforsikringen, når de rejser ud i den store verden. (Foto: Colourbox.)

Hvert år pakker unge danskere rygsækken og følger rejselysten ud i den store verden, for at blive rige på oplevelser. Men mange unge risikere at komme i knibe, for uden at have sine forsikringer i orden, kan drømmerejsen forvandles til et mareridt.

Ifølge en ny undersøgelse lavet af forsikringsselskabet Codan har 26 procent af de 18-29-årige hverken tegnet en årsrejseforsikring eller købt en enkeltrejseforsikring, inden de skulle ud at rejse.

Unge føler sig usårlige
Tre ud af 10 unge, der har prøvet at rejse uden forsikring fortæller i undersøgelse, at især hensynet til pengepungen spiller ind, når de skal bestille forsikringer, mens 36 procent var villige til at tage risikoen ved at rejse uden forsikring.

Og den kendsgerning kommer ikke bag på Lotte Schartau, der er produktchef hos Codan Forsikring:

- Som ung føler man sig ofte usårlig, og mange lader sig nok friste til at spare forsikringen væk for at få rejsebudgettet til at strække lidt længere. Men det er bekymrende, at mange unge ikke er klar over den risiko de løber. Det er ærgerligt at få rygsækken med pung og kamera stjålet uden at have forsikringen i orden, og bliver man syg på rejsen, kan regningen nemt løbe op i flere hundrede tusinde kroner for behandling og hjemtransport, som man selv skal betale, siger hun.

Forældrene kan hjælpe de unge
Codan opfordrer forældrene til at hjælpe de unge med at få tjek på rejseforsikringerne, inden de skal ud på den store rygsækrejse eller på sommerferie med vennerne.

- Vi ved, at mange unge har en tendens til at fravælge eller glemme forsikringerne, når de flytter hjemmefra. Derfor kan forældrene gøre en stor forskel ved at tale forsikringerne igennem med den unge, selv om han eller hun ikke bor hjemme længere. Det handler om at få gode vaner med hjemmefra, og vi kan jo kun opfordre forældrene til også at huske at have styr på egne rejseforsikringerne, siger Lotte Schartau.

Gode råd til rejsen

Forbrugerrådet har sammensat disse gode råd til din rejse:

- Bestiller du rejsen gennem en rejsearrangør, skal du sørge for at få skrevet særlige regler, krav og aftaler på rejsebeviset. For eksempel hvis I er blevet lovet et børnevenligt hotel eller havudsigt.

- Læs altid rejsebeviset grundigt. Stemmer alle navnene overens med jeres pas? Har du fået det, du har betalt for, og til den aftalte pris? Hvis der er fejl, skal du kontakte arrangøren og få det rettet, før du betaler fakturaen.

- Skal I på aktiv ferie, er det vigtigt at undersøge, om dine forsikringer dækker. Mountainbike, kajak etc. regnes ofte som ekstrem sport, som kan kræve en særlig forsikring. Husk også at tjekke, om din private ulykkesforsikring også gælder for børnene.

- Rejser du mere end en gang om året, kan det være en idé at tegne en årsrejseforsikring. Tjek din indboforsikring. Mange selskaber har en rejseforsikring indlejret i indboforsikringen. Er du over 70 år, dækker nogle forsikringer ikke i udlandet.

- Er du utilfreds med rejsen, er det meget vigtigt, at du klager på rejsen og ikke først, når du kommer hjem. Få skriftlig dokumentation på, at du har klaget. Husk altid at have det gule sygesikringskort og forsikringspolicer på dig. Gem kvitteringer fra læge, apotek etc.

- Hvis din klage afvises af rejsearrangøren eller flyselskabet, kan du vælge at tage din klage videre til Pakkerejseankenævnet (klager vedr. pakkerejser), Forbrugerklagenævnet (klager vedr. transport, herunder flyrejser, togrejser osv.) eller Statens Luftfartsvæsen (klager vedr. afvisninger, aflysninger eller forsinkelser).

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen