Cool camping i Kerteminde

Camp Hverringe har ikke fem stjerner for ingenting

Camap Hverringe ved Kerteminde ligger lige ned til skov og strand. Campingpladsen er da også udnævnt til 'Superplatz' af ADAC, tyskernes svar på FDM. (Foto: Camp Hverringe)
Camap Hverringe ved Kerteminde ligger lige ned til skov og strand. Campingpladsen er da også udnævnt til 'Superplatz' af ADAC, tyskernes svar på FDM. (Foto: Camp Hverringe)

Jeg må indrømme, at jeg aldrig rigtig har kunnet forstå campinglivet. Men efter at have besøgt adskillige campingpladser, mens jeg har været Danmark Rundt, er det gået op for mig, at mange af dem har bedre beliggenhed end de fleste gode hoteller. En af dem er Camp Hverringe, som ligger ved Bøgebjerg Strand på Fyn - ikke langt fra Kerteminde. Pladsen har fået tildelt fem stjerner og er udnævnt 'Superplatz' af tyskernes svar på FDM, ADAC.

Det er ikke kun pladsen i sig selv, der som få kan prale af store, åbne arealer, hvor der er plads til solbadning og leg, eller udsigten over havet, hvor man kan stene til skibene, der sejler forbi i timevis. Det er også alle de initiativer, der bliver sat i gang for at give os gæster en på opleveren i ferien.

- Vi vil gerne have folk væk fra poolen og ud mod havet eller ind i skoven. Vi har de bedste naturressourcer her, og det er synd og skam, hvis de ikke bliver udnyttet på bedste vis, siger konceptchef Torben Frydenlund Rasmussen.

Kerteminde - lille by med store oplevelser

Livet under vandet
Camp Hverringe ligger med udsigt til Romsø, hvor der også bliver arrangeret ture til. Campingpladsen har tilknyttet havbiolog Søren Larsen, der som noget helt nyt lancerer en dykkerskole. Derudover arrangerer han snorkelture for hele familien og har som noget meget specielt anlagt en såkaldt undervandssti ved Camp Hverringe. Man følger stien med snorkel og maske og kan læse en masse om havets vidundere på skiltene under havoverfladen. Søren Larsen er uden tvivl en mand, der er meget engageret i sit arbejde og meget ivrig for at lære fra sig om naturen.

- Der lever så mange ting i de danske farvande, som vi slet ikke tænker over, Det er mindst ligeså spændende at dykke i Danmark som i udlandet. Man skal bare vide, hvad man kigger efter, forklarer Søren, da han har fået mig i et par waders for første gang i mit liv, og jeg står og leder de mange fisk med min undervandskikkert.

Yndig ø
Vi sejler ud til Romsø, og mit første, umiddelbare indtryk er, at der må bo en frygtelig dygtig gartner på den ø. Hvert eneste græsstrå og busk er klippet til med japansk atompræcision, og øen ligner et billede, der er smukkere end virkeligheden. Men der bor ingen gartner, blot en masse dådyr, som sørger for at holde orden på det hele. Vi ser mange af de lodne dyr, mens vi spiser frokost, og jeg får forklaret, at om sommeren, når de er blevet vant til mennesker, kan man godt komme helt tæt på dem.

Der er også masser af sæler og marsvin omkring Romsø. Jeg ser flere sæler stikke hovedet op af vandoverfladen, men marsvinene holdt sig hjemme den dag, hvilket Søren Larsen forsikrer mig om, hører til sjældenhederne.

Det er tydeligt at mærke, at hver og en, som arbejder på Camp Hverringe elsker at være der. Lige fra den smilende receptionist til chefen selv. Jeg selv bliver også helt høj af de fire dage, som jeg tilbringer i området og kommer helt sikkert tilbage.

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt i linksne oppe til højre.

Vores journalist Camilla Cornelius kører Danmark rundt for at finde de sjoveste, særeste og ikke mindst bedste ferieoplevelser herhjemme. Hjælp Camilla ved at skrive til hende på cacor@eb.dk
Følg Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt.

Kort om camping
- Det koster 120 kr. pr. dag for en voksen at overnatte i eget telt uden for højsæsonen. I højsæsonen koster det 155 kr. pr. dag. For to voksne og to børn koster det 2100-2300 kroner for en uge afhængig af sæsonen. En campingplads koster 140 kr. pr. voksen pr. dag i lavsæsonen, 225 kr. i højsæsonen. Det er også muligt at leje campingvogn og luksushytter. Prisen er alt inklusive, så du ikke bliver overrasket over regningen. Du kan også bestille halvpension på Camp Hverringe (morgenmad og aftensmad). Det koster 150 kr. pr. dag.

- Wellness er kommet for at blive - også i campingverdenen, og du kan bestille massage til kun 250 kroner. Det kan virkelig anbefales, da massøren er rigtig grundig. Alle myoser er væk bagefter.

- Der er leg i campingpladsens tippi hver sommer. Børnene kan lære at lave deres eget tøj, og hvordan man overlever i skoven. Campingpladsens ligger nemlig ikke kun tæt på vandet, men også lige op til en skov.

- Er du også klar til camping, så læs mere på camphverringe.dk.

Spar penge
Kertemindes turistbureau ligger midt i byen på Hans Schacksvej 5. Gå derind en tur og tal med personalet om, hvilke oplevelser der passer til jeres families temperament. Her kan I også købe KLM Tour Pass, som giver en række rabatter på attraktioner, mad - og en gratis is fra Vaffelhuset. Se mere på: visitkerteminde.dk

1 af 2 Så er der snobrød. (Foto: Camp Hverringe)
2 af 2 Camap Hverringe ved Kerteminde ligger lige ned til skov og strand. Campingpladsen er da også udnævnt til 'Superplatz' af ADAC, tyskernes svar på FDM. (Foto: Camp Hverringe)
0 kommentarer
Vis kommentarer