Cool camping i Kerteminde

Camp Hverringe har ikke fem stjerner for ingenting

Camap Hverringe ved Kerteminde ligger lige ned til skov og strand. Campingpladsen er da også udnævnt til 'Superplatz' af ADAC, tyskernes svar på FDM. (Foto: Camp Hverringe)
Camap Hverringe ved Kerteminde ligger lige ned til skov og strand. Campingpladsen er da også udnævnt til 'Superplatz' af ADAC, tyskernes svar på FDM. (Foto: Camp Hverringe)

Jeg må indrømme, at jeg aldrig rigtig har kunnet forstå campinglivet. Men efter at have besøgt adskillige campingpladser, mens jeg har været Danmark Rundt, er det gået op for mig, at mange af dem har bedre beliggenhed end de fleste gode hoteller. En af dem er Camp Hverringe, som ligger ved Bøgebjerg Strand på Fyn - ikke langt fra Kerteminde. Pladsen har fået tildelt fem stjerner og er udnævnt 'Superplatz' af tyskernes svar på FDM, ADAC.

Det er ikke kun pladsen i sig selv, der som få kan prale af store, åbne arealer, hvor der er plads til solbadning og leg, eller udsigten over havet, hvor man kan stene til skibene, der sejler forbi i timevis. Det er også alle de initiativer, der bliver sat i gang for at give os gæster en på opleveren i ferien.

- Vi vil gerne have folk væk fra poolen og ud mod havet eller ind i skoven. Vi har de bedste naturressourcer her, og det er synd og skam, hvis de ikke bliver udnyttet på bedste vis, siger konceptchef Torben Frydenlund Rasmussen.

Kerteminde - lille by med store oplevelser

Livet under vandet
Camp Hverringe ligger med udsigt til Romsø, hvor der også bliver arrangeret ture til. Campingpladsen har tilknyttet havbiolog Søren Larsen, der som noget helt nyt lancerer en dykkerskole. Derudover arrangerer han snorkelture for hele familien og har som noget meget specielt anlagt en såkaldt undervandssti ved Camp Hverringe. Man følger stien med snorkel og maske og kan læse en masse om havets vidundere på skiltene under havoverfladen. Søren Larsen er uden tvivl en mand, der er meget engageret i sit arbejde og meget ivrig for at lære fra sig om naturen.

- Der lever så mange ting i de danske farvande, som vi slet ikke tænker over, Det er mindst ligeså spændende at dykke i Danmark som i udlandet. Man skal bare vide, hvad man kigger efter, forklarer Søren, da han har fået mig i et par waders for første gang i mit liv, og jeg står og leder de mange fisk med min undervandskikkert.

Yndig ø
Vi sejler ud til Romsø, og mit første, umiddelbare indtryk er, at der må bo en frygtelig dygtig gartner på den ø. Hvert eneste græsstrå og busk er klippet til med japansk atompræcision, og øen ligner et billede, der er smukkere end virkeligheden. Men der bor ingen gartner, blot en masse dådyr, som sørger for at holde orden på det hele. Vi ser mange af de lodne dyr, mens vi spiser frokost, og jeg får forklaret, at om sommeren, når de er blevet vant til mennesker, kan man godt komme helt tæt på dem.

Der er også masser af sæler og marsvin omkring Romsø. Jeg ser flere sæler stikke hovedet op af vandoverfladen, men marsvinene holdt sig hjemme den dag, hvilket Søren Larsen forsikrer mig om, hører til sjældenhederne.

Det er tydeligt at mærke, at hver og en, som arbejder på Camp Hverringe elsker at være der. Lige fra den smilende receptionist til chefen selv. Jeg selv bliver også helt høj af de fire dage, som jeg tilbringer i området og kommer helt sikkert tilbage.

Se flere artikler fra Ekstra Bladets rejse Danmark Rundt i linksne oppe til højre.

1 af 2 Så er der snobrød. (Foto: Camp Hverringe)
2 af 2 Camap Hverringe ved Kerteminde ligger lige ned til skov og strand. Campingpladsen er da også udnævnt til 'Superplatz' af ADAC, tyskernes svar på FDM. (Foto: Camp Hverringe)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen