Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Krise? Hvilken krise?

Danskerne svinger ikke sparekniven over deres ferierejser. Næsten udsolgt, siger feriebranchen

Der er stadig plads i vandkanten, hvis du vil være våd på den dejlige varme måde og ikke på den kolde danske måde, hvor kold regn pisker dig i ansigtet. (Foto:Colourbox.)
Der er stadig plads i vandkanten, hvis du vil være våd på den dejlige varme måde og ikke på den kolde danske måde, hvor kold regn pisker dig i ansigtet. (Foto:Colourbox.)

Nok kommer der hele tiden undersøgelser, der siger, at danskerne rejser mindre i år i forhold til tidligere, men i rejsebranchen genkender man ikke det dystre billede, for her melder branchen om ’næsten udsolgt’.

Går efter drømmerejsen
- Vi fornemmer ingen sparekniv, hvad gælder danskernes sommerferie. Tværtimod oplever vi, at danskerne går benhårdt efter deres drømmeferie. Vil man af sted i to uger, gør man det, og skal familien sove til bølgebrus fra hotelværelset, går man helt målrettet efter et hotel, der ligger direkte på stranden, siger Jan Lockhart, der er administrerende direktør hos Apollo.

Dårligt vejr sælger rejser
Mandagens massive regnskyl satte ekstra gang i salget af charterferier. Hos Star Tour mærkede de ansatte nærmest telefonstorm, da regnen for alvor satte ind i store dele af landet.

- Vi havde vi dobbelt så mange telefonkald som i fredags, hvor solen skinnede fra en pletfri himmel. Salget går med det samme omkring 30 procent op, når det regner. Nu hvor DMI spår, at der kommer regn flere dage frem, så køber mange rejser. For de danskere, der endnu ikke har lagt sig fast på sommeren ferieplaner, vil ikke gamble med ferien, men være sikker på, at de får sol på ferien, siger Stig Elling, der er salgsdirektør i Star Tour.

Næsten udsolgt
Både Star Tour og Apollo melder allerede nu om næsten udsolgt. Otte ud af ti rejser i højsæsonen er solgt, så hvis du drømmer om solferie i højsæsonen, er det måske ved at være på tide at bestille din sommerferie.

- De store familier begynder at få problemer med at kunne få rejser til hoteller og lejligheder med plads nok til alle, men ellers er der fortsat rejser at få – også i skolesommerferien. Vi har nemlig indsat ekstra fly til flere af de allermest populære sommerrejsemål, fortæller Stig Elling.

Apollo har totalt set 100.000 rejser i sommersæsonen, som strækker sig til og med oktober. På nuværende tidspunkt er der kun knapt 3000 rejser tilbage i skolernes sommerferie. Apollo har ligesom Star Tour indsat ekstra fly til de mest populære destinationer.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen