Lille by med store oplevelser

Ekstra Bladet Feries udsendte har for første gang i sit liv iført sig waders - og får sig et kig på havbunden. (Foto: Camilla Cornelius)
Ekstra Bladet Feries udsendte har for første gang i sit liv iført sig waders - og får sig et kig på havbunden. (Foto: Camilla Cornelius)

Camp Hverringe ligger få kilometers kørsel fra Kerteminde, som byder på masser af oplevelser for hele familien. Byens beliggenhed med udsigt til vandet - hvor end du går - giver en helt terapeutisk virkning. Køb en is hos Vaffelhuset i Trollegade og gå en tur ned gennem gaderne med de gamle byhuse og helt ned til vandet. Her holder fiskerne til, og kommer du på det rette tidspunkt, kan du købe friskfangede fisk til grillen. Byen har også en fin havn, som er god for en aftentur, og naturligvis kan man også bare bruge en dag på at dase på stranden.

Marsvin og krabber
Fjord- og Bæltcentret er mest kendt for deres fire marsvin, som man hver dag kan opleve blive trænet og fodret. Men der er ingen tvivl om, at karret med krabber, hvor man kan få lov at røre de levende krabater også er et hit. Det er tydeligt, at børnene først er lidt tilbageholdende - nogle ligefrem bange. Men på Fjord- og Bæltcentret gør de meget ud af at fortælle om havets dyr, og hvordan man skal forholde sig til dem.

- Vi gør meget for at være synlige hele tiden og henvende os til gæsterne. Det er en af vores forcer, nu vi ikke har vildt meget plads at gøre med, siger biolog og formidler Tue Skovgård Larsen fra Fjord- og Bæltcentret.

Entré: Voksne 105 kroner. Børn 55 kroner.

Johannes Larsen Museum
Selv om man ikke er vildt kunstinteresseret, kan man alligevel få meget ud af den berømte, fynske malers tidligere residens. Huset er en interessant tidslomme med masser af historie, haven er helt vidunderlig smuk og har en fin udsigt over havet. Spis frokost eller et stykke hjemmebagt kage i havens lille café.

Entre: 70 kroner. Børn under 18 gratis.

Lækker frugtjuice
Nybro Frugtplantage ligger godt nok lidt udenfor Kerteminde, men skal alligevel nævnes. Du må simpelthen ikke køre hjem uden et par flasker juice fra Nybro, som ligger i Mesinge. Æblemosten er hjemmepresset og smager som en dansk sommerdag af den bedste slags. Du kan også købe årstidens frugt på frugtplantagen.

Nybro Frugtplantage: Lille Salbyvej 54, Mesinge.

0 kommentarer
Vis kommentarer