Rejs ind i 1001 nats eventyr

Læserrejse: På denne eksklusive tur bor du som en anden fyrste på en stribe af Indiens overdådige paladser

Du kommer i bogstaveligste forstand til at sove i Maharadjens seng i de helt unikke ældgamle paladser. (Foto: Marco Polo)
Du kommer i bogstaveligste forstand til at sove i Maharadjens seng i de helt unikke ældgamle paladser. (Foto: Marco Polo)

Har du altid drømt om at komme til Indien? At opleve det næsten svimlende farveorgie. Se det verdensberømte tempel, Taj Mahal. Komme ud på landet og møde det sande Indien, og måske endda være så heldig at spotte en bengalsk tiger.

Ja, så er det dine drømmes Indiens-tur, som rejsebureauet MarcoPolo har sat sammen til Ekstra Bladets læsere. En rundtur, der går fra palads til palads i Maharajaernes Rige, og hvor den allerstørste oplevelse faktisk er de steder, hvor vi skal bo.

Det skal vi nemlig i de gamle fyrstepaladser, der ville være truet af ruin og forfald, hvis ikke de mange hundrede år gamle familier i dag havde bestemt sig for at drive dem som hoteller.

Klik her og se programmet for drømmeturen

Heritage hoteller
De gamle paladser repræsenterer alt det, man forstår ved Indien. Spejlbanke, blå bassiner, kakler og mosaikker i alle regnbuens farver, og med en detajlerigdom, hvor ens fantasi ganske enkelt ikke slår til.

Hotellernes værelser er ofte indrettet i de gamle rum, så ikke to værelser er ens, og det hele har både patina og emmer af en tid, de fleste nok ville tro, blot hører eventyrerne til. Rejsen er sammensat specielt til Ekstra Bladets læsere - den tilbydes ganske enkelt ikke andre steder. Her får vi en tur med særligt udvalgte hoteller, der alle har en historie eller en særlig location som f.eks. en eventyrlig gammel borg - flere af dem hører til i kategorien: 'Heritage Hoteller'.

Rundturen, der har afgang den 26. oktober, er yderligere planlagt, så vi også kommer til at se en del af Indien, der ligger udenfor de slagne turistruter. Vi kommer ud på landet og til at gå rundt i mindre byer, hvor kameler, der slæber på ris eller kul, er en helt naturlig del af hverdagen og bybilledet. Og vi vil opleve de helt unikke gamle bydele og besøge de helt særlige gamle købmandsgårde, havelierne, som ørkenstaten Rajahsthan er berømt for.

De er bygget af velhavende købmænd, har stået nærmest urørte i hundrede år, og når man går ind gennem portene til dem, kan man opleve en intens, næsten drømmeagtigt østerlandsk stemning.

Historiens vingesus
Tidligere var købmandsgårdene residens for succesfulde handelsfolk og med til at eksponere familiernes rigdomme. De små paladser er alle bygget op omkring en indre gårdhave, hvor man kan sidde i skyggen og nyde en kop te i middagsheden. En tagterrasse med små pavilloner blev brugt om eftermiddagen og aftenen, og her kunne familien invitere gæster til middag og underholdning.

Den udsøgte detaljerigdom og skønhed i dette områdes havelier og småpaladser overgås ikke andre steder i Indien, og derfor skal vi naturligvis overnatte på et af dem og selv mærke historiens vingesus.

Turen byder på et væld af højdepunkter. Inden vi begiver os ind i Rajasthan, kører vi rickshaw gennem Old Delhis labyrint af smalle gader, hvor slagtere, skræddere og kobbersmede arbejder for åbne døre i deres små værksteder.

Kom i bazarstemning
I den hellige by Pushkar færdes vi blandt pilgrimme og hellige mænd, og senere rider vi på kamelryg ud i ørkenen.

Bag bymurene i den lyserøde by Jaipur, går vi på opdagelse i basaren, der vrimler med turbanklædte mænd og kvinder i smukke sarier. Og mon ikke vi undervejs falder for fristelsen til at fylde kufferten med de helt særligt vævede silketørklæder, sølvsmykker, udskårne elefanter eller marionetdukker, som området også er kendt for? Ingen købsoplevelse kan sammenlignes med at få foldet kister ud med tekstiler i alle regnbuens farver og tinge om priserne i ægte bazarstemning.

Vi kommer ikke bare ud at ride på kameler, elefanter bærer os op til Amber Fort, der er som taget ud af et eventyr. Og i jeeps tager vi på tigersafari i Ranthambore Nationalpark på jagt efter den truede bengalske tiger. Man har lige nu opdaget, at der nok kun er 1500 eksemplarer tilbage, hvor man troede, at bestanden var på 2400.

Det magiske Indien
Via spøgelsesbyen Fatehpur Sikri fortsætter vi til Agra, hvor verdens mest kendte kærlighedssymbol, Taj Mahal, er en værdig afslutning på rundrejsen i det mest magiske Indien.

Turen går fra den 26. oktober til den 9. november 2010 og koster 15.900 kr. Flere af hotellerne er upgradet i forhold til MarcoPolos normale ture. Tillæg for enkeltværelse er 3900 kr.

Det får du
Pris pr. person i dobbeltværelse: kr. 15.900.

Den inkluderer:
- Flyrejse København - Zürich - New Delhi t/r
- Dansk rejseleder
- 7 overnatninger på klassiske Heritage-hoteller
- 6 overnatninger på førsteklasse hoteller
- Halvpension med middage på hotellerne eller lokale restauranter
- Alle udflugter, safarier, entreer og transporter i henhold til program
- Lokale engelsktalende guider
- Drikkepenge
- Lufthavnsskatter og afgifter
- Ekspeditionsgebyr

Prisen inkluderer ikke:
- Sygeafbestillingsforsikring kr. 750,-
- Rejseforsikring
- Øvrige måltider & drikkevarer
- Visum til Indien kr. 600,-

Prisen er baseret på min. 20 deltagere.

Sådan bestiller du
For tilmelding eller det detaljerede program skal du henvende dig til MarcoPolo i København og Århus på tlf. 70 12 03 03. Eller kontakte rejsebureauet via email: ferie@marcopolo.dk.

1 af 4 I ørkenen møder vi de smukke kvinder i farvestrålende sarier og med guld om hals og håndled. Her vil vi også opleve kamelkaravaner. (Foto: Marco Polo)
2 af 4 Taj Majal er et must på en tur til Indien. (Foto: Marco Polo)
3 af 4 Nogle af turens absolutte højdepunkter udgøres af de paladser, vi skal overnatte på. Her Alsisar Mahal. (Foto: Marco Polo)
4 af 4 Du kommer i bogstaveligste forstand til at sove i Maharadjens seng i de helt unikke ældgamle paladser. (Foto: Marco Polo)
0 kommentarer
Vis kommentarer