Find en billig Broadway-billet

Sådan sparer du op til 50 procent af billetprisen til et show på Broadway

Hvis du vil have billige billetter til de mest populære shows, skal du hen på teatret samme dag og stå i kø efter sidste minuts-billetter. Foto: AP/Cameron Bloch
Hvis du vil have billige billetter til de mest populære shows, skal du hen på teatret samme dag og stå i kø efter sidste minuts-billetter. Foto: AP/Cameron Bloch

Broadway er bare stedet at se en musical, og 12 millioner mennesker ser hvert år en forestilling i New York. Der er rift om billetterne, især til de nye hotte forestillinger som f.eks. lige nu er: The Lion King, Wicked og Jersey Boys – men selv her kan det lade sig gøre at finde eller vinde en billet til halv pris.

Spar en bunke dollars
Køber du en billet på forhånd, ja, så starter priserne ved 130 dollars (650 kr.) – og de rigtigt gode pladser kan koste 300 dollars (1500 kr.). Så der er penge at spare! Her er Ekstra Bladets guide til, hvordan du får den billigste billet.

Gå til Times Square
På Times Square sælges der hver dag billetter med op til 50 procents rabbat i billetkontoret tkts. Åbningstiderne er lidt kringlede, så tjek dem på tdf.org . Hver eftermiddag kan du se en liste over, hvilke shows der er billige billetter til samme aften. Lige nu kan man f.eks. få til Mamma Mia og Mary Poppins. Men de allermest populære forestillinger som The Lion King, Wicked og Jersey Boys, kan man ikke købe billige billetter til her. En billet købt i tkts koster typisk 60-80 dollars 3-400 kr.).

Deltag i lotteriet
Nogle teatre trækker hver dag lod om et begrænset antal billetter til aftenens show. Ved forestillingen Wicked foregår det f.eks. på følgende måde: to en halv time før forestillingen begynder, afleverer du en gul post it-seddel med dit navn på. En halv time senere bliver der trukket 14 sedler, der hver får lov at købe to billetter hver til halv pris. Man betaler kontant og skal forevise legitimation. Tjek forestillingernes hjemmeside for at se, hvilke muligheder der er.

Gå til teatret
Mange teatre reserverer nogle billetter, som de sælger på dagen. De så kaldte ’rush’-billetter er ikke altid billigere, men ofte er de. Nogle gange er billetterne med rabat dog forbeholdt studerende. Så tjek forestillingens hjemmeside for at finde ud af mere.

Bestil på nettet
Hvis du vil være 100 pct. sikker på at få en billet, så skal du selvfølgelig bestille den i forvejen. Det kan faktisk lade sig gøre at spare ganske mange penge, hvis du gør det via hjemmesider som playbill.com , broadwaybox.com eller teatermania.com På playbill.com sælges f.eks. billetter til Mamma Mia og Mary Poppins til 40 dollars (godt 200 kr.).

Undgå at købe på hotellet
Mange hoteller har agenter, der kommer og sælger billetter i lobbyen. Det er effektivt, og du får ofte en rigtig god placering i teatret, men det er nok en af de dyreste måder at købe en teaterbillet på.

Få flere tip i temaet storby-ferie