Annonce:
Annonce:

Nye flygebyrer rammer danskerne

De klassiske flyselskaber har fået øjnene op for lavprisselskabernes guldkalv: gebyrer. Selv om SAS afviser, mener ekspert ikke, at flyselskabet undgår gebyrer.

Lufthansa er blandt luftens nye gebyrgribbe. (Foto: AP)
Lufthansa er blandt luftens nye gebyrgribbe. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Ferie

Der er masser af penge i ekstra gebyrer, når man ikke kan få nok for selve flybilletten.

Med kraftig inspiration fra lavprisselskaberne springer en lang række store klassiske flyselskaber som Lufthansa, Delta Airlines og AirFrance/KLM nu også ud som luftens gebyrgribbe.

Første hug er, at rejsende mellem Europa og Nordamerika i det nye år skal betale omkring 250 kroner ekstra pr. strækning, hvis de slæber to kufferter med på turen. Men det er blot begyndelsen, vurderer direktør Ole Kirchert Christensen fra rejsemæglervirksomheden Travelbroker.

Han mener, at de etablerede selskaber næste år skeler til lavprisselskaberne og indfører en afgift for betaling med kreditkort.

- Flyselskaberne er presset til at reducere deres omkostninger, og kreditkortene er et område, hvor de kan hente mange penge, hvis de vælter udgiften over på forbrugerne, siger han.

Annonce:

SAS har hele efteråret markedsført sig massivt som et selskab uden gebyrer. Den strategi tror Ole Kirchert Christensen dog, at det skandinaviske luftfartsselskab kan blive tvunget til at ændre.

- De fleste af deres store samarbejdspartnere i Star Alliance har indført en kuffertafgift. Og da det ikke er smart med forskellige bagageregler, lægger det et stort pres på SAS. Jeg tror tillægget kommer inden for de første måneder af næste år, siger han.

Per Møller Jensen, salgsdirektør for SAS i Danmark, understreger, at de ingen planer har i skuffen om et ekstra bagagegebyr. Men han erkender, at tendensen blandt deres partnere går i den retning.

- Dels fordi det er en måde at gøre priserne ensartet på i en alliance, men også fordi det er en afgift kunderne forstår og accepterer, siger han.

Senest har Cimber Sterling også kastet sig over gebyrerne. Ligesom hos mange lavprisselskaber kan Cimber Sterlings passagerer nu for 50 kroner per strækning forhåndsreserve et sæde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: