Gå ikke glip af...

1. Jin Mao-tårnet er med sine 421 meter verdens femte højeste bygning. Der er en udsigtsplatform på 88. etage, som man kommer op til med en elevator, der kører ni meter i sekundet. På både 87. og 86. etage ligger der barer med en bragende flot udsigt over byen, og bygningen rummer desuden det fashionable hotel Grand Hyatt.

2. Moderne kinesisk kunst er i høj kurs for tiden. Få et indtryk af den i kunstnerkvarteret M50, hvor små og store gallerier udstiller malerier, fotokunst og fantasifulde installationer af både upcoming og særdeles etablerede kunstnere. Og invester endelig i et værk, hvis du har pengepungen i orden.

3. Shanghais berømte promenade, The Bund, er især et besøg værd tidligt om morgenen, når lokale kinesere dyrker Tai Chi med udsigt over floden. Også om aftenen er her masser af liv - ikke mindst af turister, der tager billeder af Pudongs sci-fi skyline og unge kinesiske kærestepar, der fletter fingre.

4. Old Town er Shanghais ældste bydel. Her er templer, haver og autentisk arkitektur – eller næsten autentisk, for de fleste bygninger er kopier af de oprindelige. Nok er her tætpakket af souvenirboder, ivrige sælgere og andre turistmagneter, men her er flot, og det er et besøg værd.

5. Tag med Maglev-toget fra Pudong Lufthavn ind til centrum. Det er den hurtigste måde at komme ind til byen på, da toget har en tophastighed på 430 km i timen. Det tager otte minutter.

Tid til kultur - masser af museer
Det behøver ikke at være fisefornemt og give støv på tøjet at gå på museum i Shanghai. Du får alt fra propaganda til moderne kunst, og flere af byens museer tager pusten fra dig.

Propaganda Poster Art Center må være et af de mest hemmelige museer i verden. Placeret i kælderen under en almindelig boligblok, godt trukket tilbage fra vejen uden skiltning overhovedet. Men finder du frem, venter der dig et spændende indblik i, hvordan det kommunistiske styre, ved plakatens magt, prøvede at overbevise kineserne om, at Vesten og især Richard Nixon var nogle skidte karle.
- Shanghaipropagandaart.com
- Huashan Road 868, bygning B
- Åben daglig 9-16.30
- Entré: 20 RMB

MOCA Shanghai, byens museum for moderne kunst, er en dejlig overskuelig oplevelse placeret smukt midt i Folkets Park, der ligger i forlængelse af hovedstrøget Nanjing Road. Stueplan og 1. sal bruges til udstillinger, der skifter cirka otte gange årligt. På 2. sal kan du nyde en mokka i caféen, der er udformet som et designprojekt.
- Mocashanghai.org
- 231 West Nanjing Road
- Åben daglig 10-18
- Entré: 20 RMB

Urban Planning Exhibition Center Gør dig klar til at miste pusten, når du ser denne miniudgave af Shanghai. Skyskrabere så langt øjet rækker. Og når du forlader museet, kommer du igennem en mindre gade opbygget efter gammel kinesisk tradition.
- Supec.org
- 100 People’s Avenue
- Åben daglig 9-17
- Entré 30 RMB

Det Kommunistiske Partis Stiftelse er et mindre museum placeret der, hvor Kinas Kommunistiske Parti blev stiftet 23. juli 1921. Du kan se voksfigurer af de 13 mænd, med Mao Zedong i spidsen, der var med ved stiftelsen, og der findes originalt inventar fra den tid.
- 76 Xingye Road
- Åben daglig 9-17
- Gratis adgang

Expo 2010 I starten af august 2008 begyndte konstruktionen af de første pavilloner på det fem kvadratkilometer store område, som næste år skal udgøre Expo-verdensudstillingen. Området skyder op syd for centrum på begge sider af Huangpu-floden, der adskiller Shanghai fra Pudong.
- En.expo2010china.com

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere