Det skal du lave i lortevejr

Fortvivl ej - selvom ludobrikkerne er slidte og kortene flossede, fordi regnvejret har tvunget dig til indendørsaktiviteter

Der skulle være spøgelser på Egeskov slot. Slottet på Fyn ser da også lidt mere uhyggeligt ud i gråvejr.(Foto: Camilla Cornelius)
Der skulle være spøgelser på Egeskov slot. Slottet på Fyn ser da også lidt mere uhyggeligt ud i gråvejr.(Foto: Camilla Cornelius)

Man håbede på det bedste og fik ikke lige bestilt charterejsen ned til solen. Man har læst sin avis - Ekstra Bladet naturligvis,flere gange, spillet spil og tygget sig igennem de bøger, der var med i tasken. Hvad skal man så, når himlen stadig er sort og fuld af vand.

Her får du de 10 bedste bud fra VisitDenmark.

Gråvejrsuhygge på slotte og herregårde
Over hele Danmark kan man besøge historiske slotte og herregårde. Nogle har udstillinger, andre museumsafsnit og andre igen har rundvisninger med spøgelseshistorier, som nok skal blive ekstra uhyggelige, når regn og blæst rusker i træerne udenfor.

Besøg for eksempel Koldinghus, Egeskov på Fyn eller Kronborg i Helsingør. Se en liste over Danmarks slotte og herregårde her.

Snup en teaterforestilling
På en gråvejrsdag er det oplagt at opsøge god underholdning i form af teater. Hen over sommeren spilles der mange renæssance- og middelalderteaterforestillinger og på landets mange teatre er der spændende kulturelle forestillinger.

Se din lokale avis for flere oplysninger om aktuelle teaterstykker.

Oplevelserne venter på museet
For de kulturinteresserede er det oplagt at bruge regnvejrsdagen på at besøge et af Danmarks over 750 museer eller de mange private gallerier.

Men museer behøver ikke kun handle om kunst og kultur. For børnefamilierne er det oplagt at bruge regnvejrsdagen på at dykke ned i Nationalmuseets mange skatte, opdage dyrenes forunderlige verden på Zoologisk Museum eller hvad med at besøge Tøjhusmuseets historiske samlinger. Se en liste over Danmarks museer her.

Spring køen over i forlystelsesparken
Med den rigtige påklædning er det stadig muligt at have en fantastisk dag i en af Danmarks mange forlystelsesparker – og i regnvejr er køen så kort, at man kan nå mange flere ture. Se en liste over alle Danmarks forlystelses- og temaparker her.

Sjov, leg og læring på en enkelt eftermiddag
For børnefamilierne, der gerne vil lære noget og samtidig have det sjovt, er det oplagt at besøge en af Danmarks oplevelsesparker.

Der er for eksempel Danfoss Universe i Sønderjylland eller Eksperimentarium i Hellerup, hvor timerne flyver af sted, mens man leger sig igennem naturvidenskabelige øvelser. Eller hvad med at besøge Planetariet i København og udforske universet fra et blødt biografsæde.

Eventyr under havets overflade
En regnvejrsdag er som skabt til at besøge et af Danmarks mange fascinerende akvarier. Besøg for eksempel Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, Kattegatcentret i Grenaa med de farlige hajer eller Danmarks Akvarium i Charlottenlund. Flere af akvarierne har børneafsnit, hvor man kan røre ved krabber og lære spændende ting og havets væsner. Se mere her.

En vandhund - selv i regnvejr
Danmark er et badeland, og der er ingen grund til at pakke badetøjet væk, blot fordi det regner en enkelt dag. Over hele landet findes overdækkede svømmehaller og badelande, og flere af dem som Lalandia i Rødby og Billund har vandrutsjebaner og anden underholdning til børnene. Find en svømmehal eller et badeland nær dig her.

Forkæl dig selv med wellness
På en kold regnvejrsdag er der intet som en god kropsmassage, et varmt karbad med aromatiske olier og en forfriskende ansigtsbehandling.

Slut af med opkvikkende te og frugt – så er du som født på ny. Wellness Denmark viser vej til kvalitetsmærkede wellnessoplevelser over hele landet på .

Underjordisk spænding
Danmark rummer mange spændende huler og grotter, kalkminer og mørke gemmer under jorden. Tag godt med varmt tøj på og husk batterier til lommelygten, når du som en anden Indiana Jones begiver dig ned for at udforske Danmarks undergrund. Besøg for eksempel Mønsted Kalkgruber ved Viborg eller Bornholms spændende klippegrotter. Se mere .

Kig i kalenderen
Hvis alt andet slår fejl, kan du altid prøve at slå op i kalenderen og se, hvad der sker i nærheden af dig i dag. Besøg KultuNaut eller VisitDenmarks begivenhedskalender .

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen