Danskerne er racister

Er man en svensk familie med indvandrerbaggrund skal man holde sig fra Danmark, siger nogle, der har prøvet det

Den svenske familie forsøgte trods den dårlige behandling at holde humøret højt.(Privatfoto)
Den svenske familie forsøgte trods den dårlige behandling at holde humøret højt.(Privatfoto)

Jeg modtog en mail i sidste uge fra en familie, som lige var kommet hjem fra en ferie i Danmark. Jeg får mange henvendelser, der handler om utilfredshed på den ene eller anden måde, som jeg ikke publicerer på nettet.

Men jeg synes nu alligevel, at denne henvendelse fra svenske Teresa fortjener lidt opmærksomhed, da den forhåbentlig kan skabe en konstruktiv debat.

Kære rejseredaktion
Vi har netop været i Danmark i to uger. Det var åbenbart en stor fejl.

Vi er svenskere med indvandrerbaggrund, og vi må desværre konkludere, at danskerne er utrolig fremmedfjendske.

Det skal siges, at danskere altid har stået for mig som nogle varme og cool typer i forhold til os svenskere. Derfor har Danmark altid været tiltrækkende for en familie som os.

Var advaret
Mange har advaret os og sagt: 'De er racister, der ikke bryder sig om svenskere'. Vi ville ikke høre på det, og tog afsted til vores elskede Danmark. Sidst vi var her for fem år siden, og der var det en god oplevelse.

Vi kørte til en campingplads i Hobro og vi havde betalt på forhånd, hvilket vi fortrød.

For der var kommet nye ejere, som var langt mindre behagelige. Gennem de to uger ferien varede blev vi behandlet som illegale indvandrere, der var trængt ulovligt ind på deres område. Ok, måske jeg overdriver lidt nu, men vi havde bestemt ikke følelsen af, at vi faktisk er fra samme planet.

Den gæstfri og hjertelige atmosfære, der ellers er på campingpladser, var pludselig væk. Og faktisk kunne vi ikke finde den andre steder, hvor vi kom frem.

Mødt med dårlig attitude
Vi er en familie med tre børn, så naturligvis tog vi rundt til forskellige aktiviteter i nærheden: Kattegat Centeret, Randers regnskov, Aalborg Zoo osv.

Ét er, at det er utrolig dyrt at komme ind, og jeg måtte spare op i flere måneder for at få råd til disse aktiviteter med min familie. Men når man så også bliver mødt med en dårlig modtagelse fra de forskellige steder, fordi man taler svensk og samtidig er er mørk i huden, så ryger Danmark altså ned i bunden af min rejseliste.

Skal findes i hjertet
For at sætte gang i den faldende turisme burde man måske give danskerne løn for at være venlige og varme overfor indvandrere og turister i hele sommerperioden.

Det behøver ikke være så avanceret. Et venligt smil er nok. Ingen mediekampagne kan redde den synkende skude uden at redningen skal findes i danskernes hjerter.

VisitDenmark ikke enige
Sådan en mail måtte naturligvis kommenteres af Visitdenmark. De vil nødig kommentere på et enkeltstående tilfælde men siger til Ekstra Bladet Ferie:

- I VisitDenmark er man ærgerlig over at høre om gæster, der har haft en dårlig oplevelse i Danmark. Men den nationale turismeorganisation understreger, at det langt fra er normen. VisitDenmark har igennem en årrække målt turisternes opfattelse af Danmark, når de har været på besøg, og ca. 93 pct. af gæsterne fortæller, at de har haft en 'god' eller 'meget god' oplevelse.

1 af 2 Det er fedt at holde ferie i Danmark - men åbenbart ikke for alle. (Foto: Camilla Cornelius)
2 af 2 Den svenske familie forsøgte trods den dårlige behandling at holde humøret højt.(Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer