Annonce:
Annonce:

Se Tivolis nye rædsel

Dagens første gæster var målløse over Tivolis nye 'blomst'. Var det en forlystelsespark eller en vindmøllepark, de var trådt ind i?

En vindmølle fra Vestas er den nye blomst i Tivolis smukke have. Dagens gæster var ikke i tvivl om, hvad de syntes: 'Den er et rædsel'. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
En vindmølle fra Vestas er den nye blomst i Tivolis smukke have. Dagens gæster var ikke i tvivl om, hvad de syntes: 'Den er et rædsel'. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Annonce:
Følg Ferie

'Inden længe vil størstedelen af Tivolis energiforbrug komme fra vindkraft', står der på informationsskiltet for foden af Tivolis nye rædsel - en gigantisk vindmølle.

Årets første gæster var målløse. Skulle Tivoli i fremtiden være en vindmøllepark frem for en forlystelsespark?

Trods en ihærdig indsats, så lykkedes det ikke ekstrabladet.dk at finde én eneste person, som syntes, at den nye 'blomst' pyntede i 'Danmarks smukkeste have'.

Mere praktisk end køn
- Den er rædselsfuld. Den pynter overhoevedet ikke. Man lægger mærke til den lige med det samme, når man kommer ind, og det er næsten det værste ved det, siger 83-årige Carla Jensen, der er i Tivoli med sit barnebarn.

- Ja, den er mere praktisk, end den er køn, siger barnebarnet Signe Pedersen, som er 29 år.

Annonce:

ekstrabladet.dk spørger mange forbipasserende, om hvad de synes om den nye vindmølle. Det er ingen pæne gloser imellem. Tværtimod, så vi prøver så en ny spørgeteknik.

- Undskyld, må jeg forstyrre et øjeblik? Jeg er journalist fra ekstrabladet.dk, og jeg leder efter nogen, som synes at Tivolis nye vindmølle er pæn.

'Det må du lede længe efter', 'led du bare videre' og 'det tror jeg ikke du finder', er de enslydende svar fra Tivolis gæster.

Gå i Tivoli med god samvittighed
Derfor ringer vi naturligvis til de ansvarlige fra Tivoli for at høre, hvad de har gang i.

- Vi har et godt samarbejde med Vestas, og da de foreslog, at vi kunne plante en vindmølle i vores have, så syntes vi, at det var en god måde til at markere, at vi snart får vores egen vindmølle. Den skal være ude i Avedøre, og den skal forsyne alle Tivolis forlystelser med strøm. Så kan folk besøge Tivoli med god samvittighed, siger vicedirektør Stine Lolk.

- Hvordan har I det med at alle Jeres gæster synes, at den er rædselsfuld?

Annonce:

- Det er selvfølgelig ikke godt. Vi må forklare vores budskab bedre til folk, og det kan ske ved bedre information ved vindmøllen. Og så kan folk glæde sig over, at det ikke et en permanent installation. Vi fjerner den igen om tre måneder, siger Stine Lolk.

'Stil den ud på Bakken!'
Da ekstrabladet.dk forlader Tivoli, møder vi 81-årige Rosa Lindblad. Hun er kommet i Tivoli hvert år siden 1938.

- Jeg har været gæst her fra jeg var 10 år gammel. Jeg synes at vindmøllen er gyselig. Den passer overhovedet ikke til haven. Den er rædselsfuld. Jeg synes, at den skal stilles ud på Bakken, siger Rosa Lindblad.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: