Se hvornår det er farligst at stå på ski

Se hvilken dag på ugen og på hvilket tidspunkt du gør klogt i at holde pause foran kaminen

Det er farligt at stå på ski. Men i særdeleshed hvis du står på ski mandag formiddag.

Det viser en skadeopgørelse fra SOS International, der har kigger nærmere på sidste sæson.

LÆS OGSÅ:

Se også: Rekordmange på juleski

SOS International er assistanceorganisation for såvel den offentlige rejsesygesikring og adskillige rejseforsikringer og organiserer således lægehjælp og eventuelt hjemtransport til de tusindvis af danskere, der hvert år kommer til skade eller bliver syge i udlandet.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ski på en dag

Sidste sæson blev der i alt indrapporteret 4.969 skiskader til SOS Internationals alarmcentral, hvilket svarer til 1,01 procent af samtlige danske skiturister. Dette tal markerer et markant fald i forhold til året før, hvor procentdelen var 1,2.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er du alene mod bjerget

Næsten halvdelen af alle skadesanmeldelserne kom fra skiturister i Østrig, der efterfølges af andre alpelande som Frankrig (18,6 procent) og Italien (14,8 procent), mens Norge indtager fjerdepladsen med 8,4 procent og Schweiz og Sverige tegner sig for hhv. 2,9 procent og små 1,6 procent.

LÆS OGSÅ:

Se også: Skiferien uden ski på

- Ranglisten over skidestinationer med flest skadesanmeldelser afspejler, at Østrig, Frankrig og Italien er meget populære feriedestinationer. Derudover gælder det, at en del af de danskere, der eksempelvis brækker et ben eller et kraveben i Norge eller Sverige ikke nødvendigvis kontakter SOS International, men i stedet selv søger lægehjælp og organiserer hjemtransport. Endelig kan det påvirke statistikken, at Alpernes skiterræn givetvis er mere udfordrende for danske skiløbere end de nordiske bakker, siger Frederik Bisbjerg, Senior Vice President, SOS International.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her får du mest skiferie for pengene

Det fremgår som nævnt også, at mandagen er det farligste tidspunkt at stå på ski, og at antallet af skader daler i løbet af ugen. Og det allerfarligste tidspunkt er mellem klokken 11 og 12. Især hvis du er i Alperne.

LÆS OGSÅ:

Se også: Find din ideelle skiferie

- Det er tydeligt for os, at de fleste skader sker i løbet af feriens første dage, hvor skiløberne endnu ikke er kommet rigtig i gang på bakkerne, og hvor teknikken måske stadig er lidt rusten. Det forklarer den skadesbefængte mandag og den dalende intensitet henover ugen, siger Frederik Bisbjerg.

0 kommentarer
Vis kommentarer