Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Saltwellness i Mariager

Videnskab og behageligheder går hånd i hånd i saltcenter

De fleste tager nok salt for en fundstændig given ting. Men salt er langt mere end blot en stangvare på supermarkedets hylder. Det vidner Mariager Saltcenter i Mariager om.

Her sydes der salt ligesom i gamle dage - Sydesaltet udvindes i store jernpander over åben ild. Når temperaturen stiger, dukker saltet frem af det stærke saltvand, og sydemesteren samler det med sin saltrive.

Og salt er vitterligt ikke bare salt. Der er himmelvid smagsforskel. Prøv selv at smage efter. Ud over smangen er der dog også en vis prisforskel mellem supermarkedssaltet og sydesaltet fra Mariager Saltcenter.

Saltcenteret prøver at samle trådende fra de forskellige saltkilder i Europa. Dels fra Læssø, hvor man stadig producerer salt på den gammeldaws facon, og dels kan man i Saltcenterets biograf komme på en rundtur i saltets verden.

Men salt er langt mere end blot nødvendigt tilbehør til det blødkogte æg.

Og derfor byder Saltcenteret også på moderne Wellness. I centeret har man i et mindre badebassin skab en kopi af det Døde Hav.

Det Døde Hav i Isral har verdens højeste saltindhold. Det siges at saltet herfra har usædvanlig sundhedsgivende egenskaber.

Saltbadet er 39-41 grader varmt og med en saltkonsentration på knap 30 procent, hvor man ikke kan synke til bunds.Desuden bydes det i centeret på såkaldt saltpeeling.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen