Når ferien er forbi, skal vi...

... helt sikkert til at leve sundere! Danskerne træffer store beslutninger om liv og livstil, når de er på ferie

'Når vi er færdige med at ligge her, skal vi arbejde på at komme i bedre form'. (Foto: Jørgen Sperling)
'Når vi er færdige med at ligge her, skal vi arbejde på at komme i bedre form'. (Foto: Jørgen Sperling)

Det er tilsyneladende på liggestole og under parasoller, de helt store beslutninger træffes. Ifølge en rundspørge blandt 1000 charterrejsende, som Apollo har foretaget, er det især sundhed og livstil, der tænkes store tanker om, når familien Danmark er på ferie.

- De tre største samtaleemner går på ’at komme i form’, ’balancen mellem arbejde og fritid’, og ’helse og sundhed i generel forstand’, fortæller Rikke Koks Andreassen, PR-chef hos Apollo.

Hvorvidt det er, fordi den kølige hvidvin, de store vaffelis og det søde liv i det hele taget har sat sig på sidebenene, siger undersøgelsen ikke noget om. Men tilsyneladende er det altså især sundhed, der optager ferierende danskere.

Overskud til større tanker
Næsten halvdelen af de adspurgte er enige om, at ferien er et godt tidspunkt til at diskutere større emner, og 42 procent synes, at ferien inspirerer til at tage større beslutninger i livet.

- Undersøgelsen bekræfter, at man på en ferie har overskud og lyst til at tage hul på de større emner i livet, som endvidere kan føre til forandringer. Sol og varme, afslapning og god mad er gode forudsætninger for at sætte det store tankearbejde i gang, siger Rikke Koks Andreassen.

Snakker om næste ferie
Undersøgelsen viser også, at når det ikke er beslutninger, der skal træffes, er især venner, familie og tidligere ferier godt samtalestof. Også 'kommende ferier' er et interessant emne, synes de adspurgte.

Ifølge Apollos undersøgelse er samtaleemnerne under ferien, som har størst chance for at lede til forandring: komme i form, balancen mellem arbejde og fritid, helse og sundhed, flytning, skifte job.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen