Islændinge synger for strandede turister

Selvom man bor i et land, der er skyld i, at mange rejsende og flyselskaber bander vulkanens aske langt væk, kan man jo godt gøre sig umage og skabe god stemning. Det synes at være tankerne hos de islændinge, der søndag nat sang for strandede rejsende i byen Akureyri i Island.

Lørdag aften lukkede Keflavik lufthavn og de turister, der skulle hjem fra Island måtte køre bus for at nå den lille internationale lufthavn i Islands næststørste by Akureyri. Weekenden i gennem passerede op mod nihundrede turister den lille lufthavn, hvor kun et spor på landingsbanen kan føre rejsende til og fra Island.

Søndag aften stimlede omkring 300 rejsende med forskellige nationaliter sammen i en hangar, hvor de ventede på fly, der skulle få dem væk fra vulkanøen.

Lokale Røde Kors folk sørgede for mad, drikke, toiletter og sågar et telt, hvor trætte turister kunne hvile sig på madrasser med uldne tæpper.

Latter og sang
Latteren var smittende, smilene mange og gabene tiltagende som aften blev til nat og få timers mørke sænkede sig over fjordbyen Akureyri.

Midt i ventetiden trak en flok islændige sammen i et hjørne af hangaren og brød ud i sang. Kun de islandske rejsende forstod ordenes betydening, men meningen med sagen var klar.

Ja, vi kan ikke gøre for det, og derfor kan vi ligeså godt synge og sprede glæde.

I toppen kan du se klippet, hvor koret synger for de strandede rejsende.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen