Shop døgnet rundt

Det er underordnet, om du er til kunst og kultur eller billige indkøb - Shanghai har det hele

Med 20 millioner indbyggere sover Shanghai stort set aldrig.
Med 20 millioner indbyggere sover Shanghai stort set aldrig.

Moderne museer, historiske bygninger, indkøbscentre, der kan rumme Magasin og Illum samtidig, og små gyder med mad- og souvenirboder.

Shanghai har alt, og du kan holde en fest af en ferie i byen, hvad enten du rejser på budget eller business. Som udgangspunkt er her rasende meget billigere end derhjemme. Og det gælder både overnatning, mad, transport, shopping og alt det andet, man bruger penge på, når man rejser.

Men du kan komme af med dine penge. Nok skal du gøre dig umage, men så får du også en ferie i sus og dus.

Dyrest i centrum
Du kan bl.a. starte med at købe et Rolex-ur i '18 carat gold, madam' til 1000 kr. Du skal nemlig ikke gå mange meter på gågaden East Nanjing Road, før du bliver overfaldet af mænd og kvinder, der vil sælge dig alt mellem himmel og jord.

- You want watch? You want bag? You want shoes, T-shirt, iPod?

Afviser du dem ikke blankt fra starten, har du dem hængende på skuldrene, indtil du har været forbi deres butik.

Det er her, du finder billige kopier af mærkevarer som Rolex, Calvin Klein, Armani, Dolce&Gabbana etc., etc. Men som med alt andet er det dyrest at handle i centrum. Og under alle omstændigheder skal der pruttes kraftigt om priserne.

'Golce&Dabbana'
Så tag en taxa (ti kroner) til Qipu Market ved North Henan Road på den anden side af Wusong-floden.

Her finder du to syv etagers bygninger proppet med billige kineservarer. Den nordligste er stedet, hvor du finder små hyggelige boder med sælgere, der er mere nysgerrige og venlige end salgsliderlige.

Her er proppet med kinesere. Priserne er virkelig lave, og ofte virker det nærmest latterligt at prøve at prutte priserne endnu mere i bund. Men gør det alligevel.

Bevæger du dig derimod over gangbroen til den sydligste bygning, finder du mærker som 'Kalven Clain' og 'Golce&Dabbana' og sælgere, der følger efter dig, hvor du går og står. Her er priserne noget højere og sælgerne sværere at presse ned i pris.

Bliver du på East Nanjing Road i centrum, er der dømt stormagasiner og flagshipstores fra alle de kendte mærker.

Her kan du også finde din frokost i et af de flere etager høje madmarkeder med alt fra tørret fisk og hønsefødder til kogte æg og sukkerkager.

Så kan du få ladet batterierne op, inden indkøbsturen fortsætter - eksempelvis i området French Concession vest for centrum, hvor unge kinesiske designere holder til med egne eksklusive butikker.

1 af 2 Shanghai har flere rent vegetariske restauranter, der serverer skøn mad med masser af grøntsager og 'snydekød'.
2 af 2 Med 20 millioner indbyggere sover Shanghai stort set aldrig.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere