MmmMolskroen

Paradis for madelskere: I Femmøller bliver du forkælet med gourmet-mad i topklasse, og der er kun et stenkast til havet

Molskroen ligger blot et stenkast fra havet og byder blandt andet på en stor baghave, hvor du kan gå en tur eller slappe af på en af bænkene under opholdet. (Foto: Mette Pedersen)
Molskroen ligger blot et stenkast fra havet og byder blandt andet på en stor baghave, hvor du kan gå en tur eller slappe af på en af bænkene under opholdet. (Foto: Mette Pedersen)
Duften af frisk havluft strømmer næsen i møde, i samme øjeblik bildøren åbnes. Et stenkast herfra er Kattegat, og allerede fra parkeringspladsen kan synet af bølgerne nydes.

Og det bliver kun bedre, for Molskroen i Femmøller ved Ebeltoft har intet mindre end en fantastisk beliggenhed i første parket.

Fra flere værelser er der havudsigt, og på den store terrasse i baghaven, kan udsigten ledsages af en kop kaffe eller en drink.

For madens skyld
Når det er sagt, er det ikke beliggenheden, der har gjort Molskroen berømt. Vælger man den, er det for madens skyld!

For at blive forkælet med gourmetmad i topklasse og for at smage vine fra et af Danmarks mest omfangsrige vinkort. I disse kategorier lever Molskroen i den grad op til sit ry - og mere til.

Smuk kaffestue
Undertegnede, ledsaget af min kokke-husbond, er fyldt med forventninger, da et døgns ophold en kølig eftermiddag indledes med kaffe og kakao i kroens kaffestue.

Forinden er det store karbad i juniorsuiten afprøvet første - og ikke sidste - gang, men med kaffen skydes det 'officielle' program i gang.

I de små, adskilte sofaarrangementer, der er placeret i hvert hjørne, sidder kæreste- og ægtepar og stråler om kap af forventning. Selv om parrene snakker indbyrdes, er her bemærkelsesværdigt stille. Der er stort set ingen støj udefra, og du kan slænge dig i sofaen og slappe helt af.

En kvindelig tjener går fra bord til bord og fortæller om aftenens menu, mens man får lov at studere vinkortet. Eller snarere vin bogen, for udvalget er så imponerende stort, at selv kokke-husbonden mister grebet.

Tomater og trøfler
Her kan man enten fake et enormt overblik, pege på en tilfældig vin og håbe, at den passer til samtlige retter på menuen.

Eller vælge vinmenuen til knap 700 kroner, hvor der serveres et udvalgt glas til hver ret. Det sidste kan klart anbefales.

Der er flere timer til middagen - alt afhængig af, hvornår du har bestilt bord selvfølgelig - så der er rig lejlighed til en gåtur ved vandet efter kaffen. Undertegnede hopper i stedet i badekarret endnu engang, før det fine tøj tages af bøjlen, og fødderne klemmes ned i stiletterne - vel vidende at restauranten ligger lige ved siden af, så der kun kræves få skridt.

Bordet er bestilt til kl. 19.30. Inden da bydes der på aperitif og snacks i kaffestuen, og dér lægges bunden med lækre påfund som små samosaer, tomatchips og trøffel-aioli.

I restauranten står det smukt dækkede bord klar. En tjener sætter en lille pufskammel ved siden af stolen til kameraet eller tasken, en anden tjener kommer med friskbagt brød.

Ren magi
Og så fyrer Molskroens gourmet-genier ellers op for magien.

Startskuddet er en lille appetizer - røget ål, vagtelæg og baconskum - og her er stilen lagt: Både øjne og smagsløg imponeres igen og igen, når tjenerne kommer ind med det ene mad-kunstværk efter det andet.

I flæng kan nævnes: hummer, kammusling, østers, lam, ost - alt sammen ledsaget af perfekte vine. Kun en ret ramte lidt skævt: stegt foie gras i tomat-consommé. Den stærke tomatsmag tog simpelt hen smagen fra foie gras’en.

Retterne er afstemt i størrelse, så man orker hele menuen, men du er bestemt ikke sulten, når du går fra bordet og ind i kaffestuen til endnu en kop varmt med små petits fours, der kom til at stå noget i skyggen af den flotte menu.

Det gør dog ikke så meget, for på dette tidspunkt - efter fire-fem timers yndefuldt ædegilde, og et par promiller for meget i blodet - lyder tanken om en seng - og måske et karbad eller hygge foran pejsen - slet ikke så tosset.

Og så er det jo perfekt, at 'hjemme' er lige ved siden af.

Kort sagt
Molskroen er for dem, der:
- vil have et døgn i gourmet-himlen.
- er på udkig efter et romantisk getaway.
- trænger til at blive forkælet.

Molskroen er ikke for dem, der:
- vil have børnene med på weekendferie.
- ikke har lyst til at bruge en mindre formue på mad og vin.
trænger til en wellness-ferie.

Priser
Et gourmetophold på Molskroen koster 1800 kroner per person for et døgn. For de penge får du:
- En overnatning.
- Kaffe, te eller varm kakao ledsaget af et stort stykke kage.
- Velkomstdrink og appetizers - altså mange forskellige lækre snacks.
- Seks retters gourmetmenu.
- Aftenkaffe og petits fours.
- Morgenbord

Husk: Drikkevarer til middagen er ikke inkluderet i prisen.

Plusser
1. Et lækkert, lækkert badeværelse. Her er alt designet af Philippe Starck, og der er selvfølgelig et kæmpe badekar med plads til to.

2. I junior-suiterne er der desuden en dejlig, stor pejs til fri afbenyttelse.

3. Og så skal sengene have ros. Undertegnede plus husbond har sjældent sovet SÅ godt, så tak til madras, dyne og ikke mindst Georg Jensen for fantastisk sengetøj.

4. I stedet for en stor buffet har Molskroen klogeligt valgt at give hvert bord et lille udvalg af friskbagt brød og pålæg. Lækker skinke, ost, hjemmelavet nutella og syltetøj. Og selvfølgelig kaffe og juice. På den måde har man sin egen lille buffet og behøver kun rejse sig efter yoghurt og mysli samt røræg og bacon, der står på et bord i midten af lokalet. Helt igennem god stil - og en perfekt afslappende afslutning på kro-opholdet.

Minusser
1. Hvis du forventer et luksuriøst værelse med guld på væggene, bløde gulvtæpper, silkegardiner og en kæmpe fladskærm, bliver du skuffet, når du kommer til Molskroen.

2. Værelserne trænger til et grundigt eftersyn. Løse stikkontakter og sorte striber på væggene gør det umuligt at give topkarakter.

3. Der reklameres godt nok med B&O, men det er bestemt ikke de nyeste modeller.

4. Møblerne er ikke ligefrem ubrugte at se på.

1 af 4 Badeværelserne er udstyret med lækkert Phillipe Starckbadekar. (Foto: Mette Pedersen)
2 af 4 Molskroen serverer en lækker morgenmad til overnattende gæster, der får deres egen lille buffet ved bordet. (Foto: Mette Pedersen)
3 af 4 En lækker fisk ledsages af sprøde grønsager. (Foto: Mette Pedersen)
4 af 4 Molskroen ligger blot et stenkast fra havet og byder blandt andet på en stor baghave, hvor du kan gå en tur eller slappe af på en af bænkene under opholdet. (Foto: Mette Pedersen)
0 kommentarer
Vis kommentarer