Annonce:
Annonce:

Malmø - næsten som udsalg

Den nemme: De billige julegaver scores hos vores svenske naboer, hvor de mange jule-pyntede huse er med til at frembringe julestemningen

Butikken Indiska har masser af fine ting til både kroppen og hjemmet. (Foto: Camilla Riis Cornelius)
Butikken Indiska har masser af fine ting til både kroppen og hjemmet. (Foto: Camilla Riis Cornelius)
Annonce:
Følg Ferie
Annonce:

Man kan spare rigtig mange penge ved at købe årets julegaver i Malmø. Man kan også få julehumøret helt i top, da svenskerne i hvert fald ikke sparer på julepynten. Malmø er i juletiden ekstremt hyggelig og er meget overskuelig at finde rundt i.

Hygge-shopping
Der er masser af Lucia-optog og julemarkeder, og på Stortorget lyder der grin og fnis fra børn og voksne, der afprøver deres evner på skøjtebanen.

Gran- og lysguirlander hænger overalt på de hyggelige, gamle huse, og man føler sig lidt som en del af julekalenderen 'Jul i Gammelby'. Man behøver desuden ikke vade forvirret rundt, da butikkerne ligger i et overskueligt område og tæt på hinanden. Der er mange af de samme butikker som i København, men især butikker for design og brugskunst er værd at holde øje med.

En ting skal man dog være opmærksom på. Man skal planlægge sin julegaveshopping lidt efter, hvornår man normalt bliver sulten. De fleste restauranter og caféer serverer nemlig ikke mad mellem 14 og 17, eller også holder de helt lukket. I weekenderne er der dog flere, der forbarmer sig og serverer mad hele dagen.

Bjerge af julemad
Man skal opleve det store julebord i Sverige. I den gamle rådhuskælder er der traditionel mad og vidunderlig stemning under de gamle hvælvinger ved de gamle træborde. Er man til steak, skal man besøge det hyggelige Steakhouse Bar & Café på Lilla Torg.

Overskuelig juleshopping
Stortorget og Lilla Torg i den gamle bydel ligger i forlængelse af hinanden. Der ligger de fleste butikker. Men man kan fortsætte ad gågaden over Davidshallsbron og lige dreje om hjørnet ad Davidshallsgatan. Der ligger mange små, fine specialbutikker og designstores. Blandt andet ligger der den trendy Tjalla Malla, hvor man kan finde tøj og ting, der kun findes ét eksemplar af i verden.

Annonce:

Billig kaffe
Wayne's Coffee er en hyggelig, lille café på Stortorget. Stolene er bløde, kaffen skøn og varm, og så kan man få små snacks og kage, hvis man nu har misset lunchtime. Når man er i Sverige, skal man også prøve en kanelbulle til kaffen.

Safran i maden
Hvis man synes, det er i overkanten at tage en hel juleskinke med hjem, så kan man nøjes med et par safranboller, som bliver revet ned fra bagerens hylder i julen.

Grim Kronprins
Man tror det er løgn, når man nærmer sig Kronprinsen, som er byens højeste udkigspost. Den store, grimme bygning ligger ca. 20 minutters gåafstand fra bymidten. Men faktisk bliver man overrasket, når man bevæger sig op til restauranten på toppen. Der er super hyggeligt, tjenerne er søde, og så serverer de stort svensk julebord fra midten af november og indtil jul.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: