Annonce:
Annonce:

Hul i toldmuren åbner for juleshopping

Årets første julegave: 1. december hæves den toldfrie bundgrænse med næsten 2000 kroner. Det betyder større købefrihed til danskerne

Der skal nok blive slæbt hjem fra hele verden, for vi må nu handle afgiftsfrit for 2000 kroner mere. (Foto: AP)
Der skal nok blive slæbt hjem fra hele verden, for vi må nu handle afgiftsfrit for 2000 kroner mere. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Ferie

Hvert år lokkes vi af bærbare computere og stilige jakkesæt, men når hjemrejsen går gennem tolden til EU, kan de færreste luksusindkøb holdes under 1350 kroner.

Beløbet er den grænse, vi må shoppe for, før end der skal betales told, moms og diverse afgifter. Heldigvis har EU forbarmet sig over sine borgere og den kommende julehandel. Efter år med ævl og kævl har man endelig vedtaget at hæve grænsen til 3250 kroner med virkning 1. december i år i den 40 år gamle ordning.

Hos Albatros Travel, der især sender deres gæster oversøisk, forventer man, at de 2000 kroner ekstra inden for bestemte varegrupper vil lune godt i julehandlen.

Annonce:

Julehandel i Asien og USA
- Vores kunder går altid efter den største besparelse. Det er elektronikvarer, kameraer og spil. Julehandlen vil især foregår i Asien og i New York. Det er smykker i Asien og især tøj og sko i USA, forklarer servicechef Steen Albrechtsen fra Albatros Travel.

Han er glad for, at grænsen hæves, men forventer ikke at handlen ligefrem vil eksplodere. Mange danskere har nemlig altid haft svært ved at få indkøbene til at passere under grænsen.

- Du kan sige, at bundgrænsen har valgt at følge med tiden. Den er begyndt at nærme sig virkeligheden, siger Steen Albrechtsen med et smil.

Købt en del mere
Hos Skat er kontorchef Ulla Trolle på det rene med, at datoen er velvalgt i forhold til EU-borgernes juleshopping Jorden rundt.

- Ja, der vil nok blive købt lidt mere ind, indrømmer kontorchefen fra Toldenheden under Skat.

Med beløbsændringen vil der blive mulighed for at handle dyrere og mere specielle varer, såsom et silketæppe fra Kina, men lad ikke luksuskøbet stige dig til hovedet, for kravet om dokumentation er klippefast.

Annonce:

- Hvis du kan fremvise en kinesisk faktura, og beløbet rimeligvis svarer til, hvad tæppet har kostet derude, så er den god nok, forklarer kontorchefen.

Omvendt vil et for dyrt tæppe afsløres med det samme. Ikke fordi tolderne er eksperter i eksotiske tæpper, men de kender deres lus på travet.

- De har jo oplevet en del i deres kære liv, så de ved også, hvad de skal se efter, siger Ulla Trolle lunt uden at uddybe det nærmere.

Ifølge Skats egne beregninger, kan det slet ikke betale sig at snyde tolderen. Forsøger du alligevel, kan det koste dig næsten 50 procent ekstra og mulig konfiskation.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: