Annonce:
Annonce:

Berlin holder - hvad dine venner lover

Den hotte: Berlin er en fantastisk storby - tidens mest omtalte metropol lever op til sit ry og især ved juletid er byen et besøg værd

Berlinerne elsker julemarkeder, og der er mange af dem. (Foto: Jakob Jørgensen)
Berlinerne elsker julemarkeder, og der er mange af dem. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Ferie
Du kommer til at eeeelske det. Berlin er byernes by - og burde stjæle titlen fra Paris.

Fortæl du en af dine bekendte, at du skal til Berlin, og de vil begynde at hoppe og klappe med hænderne som en pingvin med udsigt til sild.

Den tyske hovedstad har et rygte, der kan få selv Obama til at rødme. Men hvad er det, der gør Berlin så über-fantastisk?

Tal til tyskerne
Ved første kys virker den midteuropæiske metropol grå som himlen i november. Langsomt kommer de gode vibrationer dog snigende.

Stemningen er cool på en storby-afslappet facon uden at være overlegen eller snobbet. Folk er flinke og imødekommende. De fleste berlinere taler fint engelsk, men hvis du tør kaste dig ud i det tyske, er de tilmed forstående, venlige og gode til at rose selv det mest miserable skole-tysk.

Berlin har ikke nogen egentlig bymidte.

Mindst 12 byer
Den er sat sammen af 12 selvstyrende distrikter. Distrikterne er ikke bare forskellige af navn, der er virkelig forskel på, hvad man oplever. Det er lige fra Kreuzbergs råt-pulserende natteliv til Charlottenburgs overdådige indkøbsmuligheder. Indimellem er en masse lækre restauranter og kaffe-dampende cafeer. Både kaffen og maden kan købes for rimelige priser.

Den tidligere todelte stad har altså masser at byde på til hverdag - i julen kammer det helt over. Allerede fra på mandag åbner de første af byens imponerende udbud af julemarkeder. Der er ikke mindre end 100 forskellige markeder at vælge imellem. Et af de største kan du finde på byens største handelsgade på Kurfürstendamm i Charlottenburg tæt på den zoologiske haves undergrundsstation.

Husk kontanter
Når mørket falder på, kan du glæde dig over, at det er både nemt og billigt at bruge offentlig transport i Berlin. Bilen bliver hurtigt en hæmsko, blandt andet på grund af de høje parkeringsafgifter. Taxaerne er desuden lidt billigere i forhold til danske priser.

Man kan også finde gode deals i de berlinske butikker, og det er en god idé at huske kontanter. Det er nemlig dyrt for butikkerne at tage imod kreditkort, så mange lader simpelthen være.

Selv en skeptisk midtjyde må strække våben og stille sig op i rækken af klappende pingviner - Ich bin ein Berliner.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: