Annonce:
Annonce:

Hånd i hånd i Paris

Den romantiske: Undgå julestress i den smukke og afslappede franske hovedstad og nyd den store juleudsmykkede Boulevard

Udsigten over Eiffeltårnet er smukt, men udsigten fra Eiffeltårnet er ikke den bedste over Paris. (Foto: Colourbox)
Udsigten over Eiffeltårnet er smukt, men udsigten fra Eiffeltårnet er ikke den bedste over Paris. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Ferie

Der er intet så smukt som Champs-Elysées omkring juletid. Træerne på den store Boulevard er oplyst med små fine lamper og giver en skøn, men også afslappet julestemning. Pariserne er også så cool, at de ikke stresser omkring højtiden, så julegaverne kan blive købt i ro og mag.

Til gengæld er Champs-Elysées overvurderet som shoppegade. Det er de store varehuse som Galeries Lafayette og Printemps også. De kan til nød besøges, hvis vejret ikke arter sig. For i Paris er det meget federe at gå rundt i de hyggelige bydele og deres små, lækre specialbutikker.

Mad og kunst
Le 104 er et gammelt begravelseskontor, som efter mange års lukning er blevet genåbnet af byen Paris som et stort kultur/kunst/design/cirkus/dansecenter.

Annonce:

Det er lige åbnet i november og er hurtigt blevet det hotteste sted i byen. Desuden er det kåret af de franske medier, som et af de steder, man ikke må gå glip af, når man besøger den franske hovedstad.

Adresse: 104, rue d'Aubervilliers i 19. arrondissement.

Romantisk pause
Place de Vosges i Paris er ubetinget en af de smukkeste pladser i den franske hovedstad.

Der er flere små cafeer, hvor en café creme - nej, det hedder IKKE caffelatte, nærmest føles som en livsredning efter de mange indkøb.

Hygge-shopping
I det 4. arrondissement - kendt som Marais, kan du finde alle dine gaver på listen. Der er masser af fine designbutikker, tøjbikse og butikker med franske specialiteter. Desuden er det den hyggeligste og smukkeste bydel i Paris. Har du tid midt i gaveræset, kan du lige kigge ind på Picasso-museet, der ligger i området. Stå af ved metrostationen St. Paul.

Annonce:

Franske fristelser
Franskmændene spiser østers og drikker champagne til jul. Men da det ikke er så nemt at få fragtet de slimede dyr hjem, så snup i stedet en 'juletræstamme' af eksklusiv chokolade med i håndbagagen. Til et lille glas champagne mellem jul og nytår er træstammerne perfekte.

Kys under himlen
Medmindre du har meget tid, så glem Eiffeltårnet. Tiden i køerne varer ofte længere end selve oplevelsen, og efter min mening er udsigten deroppefra rimelig overvurderet, da man er alt for højt oppe til at mærke den parisiske stemning. Derimod får man verdens bedste udsigt oppe fra Sacre Coeur-kirken på Montmartre. Tag derop sent på eftermiddagen, og se kirken, mens det stadig er lyst. Derefter skal du bare sætte dig på trappen og vente på at lysene tændes over Paris.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: