Annonce:
Annonce:

Tips til Rothenburg

Annonce:
Følg Ferie

Overnatning
Sjovt og stemningsfuldt er det at bo inden for de gamle bymure, hvor der er mange hyggelige hoteller og kroer. I den billigste ende er Gasthof Zur Goldenen Rose, hvor du kan bo i de knirkende loftværelser for under 150 kr. pr. person inkl. morgenmad. Et dobbeltværelse med bad og tv koster kun 350 kr. inkl. morgenmad ( www.zur-goldenen-rose.de).

Hvis du vil ofre mere på sagen, er der en stribe charmerende tre- og fire-stjernede hoteller. For eksempel Hotel Meistertrunk eller det fornemme Hotel Eisenhut. Det er her den svenske dronning Silvia fejrer sin fødselsdag den 23. december under julemarkedet sammen med kong Carl Gustaf. Find hotellerne på www.rothenburg.de (klik på 'Gastgeber').

Mad og drikke
Det er næsten rørende, hvad man kan spise for i Tyskland. Her om vinteren er de store portioner med kraftig mad helt på sin plads sammen med et stort krus Rothenburger fadøl eller den lokale frankenvin.

Annonce:

Prøv for eksempel nogle af retterne med rådyr eller vildsvin, der ofte spises som ragout. De kan fås lækkert tilberedt for ca. 12 euro (90 kr.) hos Gasthof Schranne på Schrannenplatz 6, eller hos Baumeisterhaus på hovedgaden Obere Schmiedgasse.

Shopping
Alt hvad der nogensinde har rimet på jul kan købes i Rothenburg. Dertil kommer de mere traditionelle tyske lågkrus, middelaldervåben m.m. Byen er også kendt for de klejneagtige kager dyppet i puddersukker, som de kalder Schneeballen - snebolde.

Julemarkedet Reiterlesmarkt starter 28. november og er åbent til og med 23. december. Mandag-torsdag fra kl. 11-19, fredag-lørdag kl. 11-20 og søndag kl. 10.30-19.

Rejsetips
Køreturen fra den dansk-tyske grænse til Rothenburg ob der Tauber er på godt 700 km. Benyt motorvej 7 hele vejen (eller fra Hamborg sydpå). Rothenburg ligger blot to km fra motorvej 7 - ca. 80 km syd for Würzburg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: