Annonce:
Annonce:

Berliner tips

Her vil du uden tvivl kunne finde årets julegave. (Foto: Jakob Jørgensen)
Her vil du uden tvivl kunne finde årets julegave. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Ferie
Italiensk pizza-punk
To slags vin - en rød og en hvid.

Fremragende pizzaer bagt i stenovn med åben ild.

Travle punk-tjenere.

Sådan er opskriften på det fremragende I Due Forni. I den store gule hal er stemningen uformel og munter - en liter vin koster knap 100 kroner, og en pizza kan købes for en 50'er. Menuerne er kun på tysk og italiensk, og det er en god idé at bestille bord.

I Due Forni, Schönhauser Allee 12, Tlf: +49 30 44017333

Tag benene op
I Neues Kranzler Eck ved Kurfürstendamms bugnende butikker ligger The Coffee Shop. Her kan du sætte dig i de bløde sofaer og smække benene op. En kop kaffe kan købes for knap 15 kroner - og for 24 kroner får du en stempelkande. Med frisk koffein i blodet burde der være energi til anden runde i kampen mod krydserne på julegavelisten.

Tv-restaurant
200 meter over jorden kan du se hele vejen rundt på Berlins mange bydele. Udsigten fra det gamle tv-tårn er uovertruffen. Både om dagen og aftenen kan du fra toppen af Berlin opleve byens puls. På toppen er der i øvrigt også en restaurant med panorama-udsigt. Her skal du sørge for at bestille bord, hvis maden skal glide ned i flere hundrede meters højde.

Indkøbsmekka i Vestberlin
På Kurfürstendamm ved den zoologiske haves undergrundsstation kan du købe alt. Den mere end tre kilometer lange gade har alle de internationale mærkevarebutikker. Både dem, der får din bankrådgiver til at ringe og skælde ud, og de mere moderate rent prismæssigt. Den tyske moms samt generelt billigere priser sikrer en ordentlig bunke gaver under juletræet.

Lysregulerings-manden
Ude i den zoologiske have sidder isbjørnen Knut og aner ikke, hvad der er sket. Han var sidste års sensation, men i år bliver han overstrålet - af en lysregulering. Ampelmann er Berlins hotteste hit, og den lille mand, der lyser grøn og rød i de østberlinske lysreguleringer, findes over alt blandt andet på T-shirts, tekrus og paraplyer.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: