Annonce:
Annonce:

Reykjavik - det nye shopping-paradis

Med en totalt smadret økonomi er Island blevet stedet, hvor danskerne kan købe så billigt ind, at de i realiteten kan komme gratis derop

Reykjavik er en smuk by, som før i tiden havde ry for at være en af Europas dyreste. Det er den ikke mere.
Reykjavik er en smuk by, som før i tiden havde ry for at være en af Europas dyreste. Det er den ikke mere.
Annonce:
Følg Ferie
Annonce:

Glem alt om at tage til London eller New York for at shoppe!

Hvis du virkelig vil spare penge på dine julegaver, er Island det nye sted for skatteplagede danskere, der både vil opleve og købe billigt ind forud for julen.

Efter det økonomiske kollaps er lavaøen blevet et paradis for økonomisk trængte danskere.

For selv om kranerne overalt knejser som et bevis på, at Island indtil for ganske nylig var et sted med spruttende økonomi og nogle af de højeste priser i Europa, har finanskrisen vendt fuldstændig op og ned på billedet.

Efter Islands nedsmeltning kan du nu købe din nye computer til halv pris, ligesom du kan overnatte, spise og opleve øen til halv pris i forhold til for blot et par måneder siden.

Ekstra Bladet Ferie tog pulsen på prisudviklingen på øen, der tidligere har været under dansk flag, og resultatet er forbløffende.

Nærmest halv pris
En MacBook 2,4 GHz, der i Danmark koster 11.254 kroner, kan i Reykjavik flås den ned fra hylderne til 6100 kroner - en besparelse på intet mindre end 5154 - eller stort set det samme, som to mennesker kan komme til Island for.

Eller en iMac 2,8 GHz, som herhjemme mindst koster 12.148 kroner, kan på Island købes for blot 8052 kroner - eller 4096 kroner mindre end i Danmark.

Selve opholdet på lavaøen er også blevet særdeles billigt, efter at den islandske krone er styrtdykket som følge af de hårde tider.

Det betyder, at du kan booke dig ind på Hilton med havudsigt til blot 330 kroner om dagen! En pris, som de færreste hovedstæder kan hamle op med.

Det samme gør sig gældende med Reykjaviks fabelagtige køkkenkunst, hvor du i dag kan få den vildeste gourmetmiddag med tilhørende vinmenu for 144 (!) kroner per mand.

Man kan også vælge at tage mod Icelandairs tilbud om flyvning og tre nætter på firestjernet hotel med morgenmad til priser fra 2665 - eller stort set det halve af besparelsen på en MacBook.

Flere og flere rejsende har dog også set muligheden for at kombinere eventyr på en af verdens smukkeste øer med muligheden for at gøre nogle gode køb.

Annonce:

- De har snart købt hele Island. Vi har snart ikke flere computere tilbage, sukker tolderen således, da vi tjekker ud efter nogle dejlige dage i Islands hovedstad.

For ud over de allerede nævnte besparelser, ligger der yderligere fordele i at være turist. Du får nemlig refunderet 15 procent af varens pris, fordi turister slipper for momsen.

Det betyder, at den nævnte MacBook ender med at koste 915 kroner mindre og dermed ender på chokerende 5185 kroner - eller 6069 kroner mindre end i Danmark.

Husk at sige i forretningen, at du er turist og skal bruge en kvittering til lufthavnen.

Billig burger
Et synligt bevis på den økonomiske nedtur er det såkaldte Bic Mac-indeks, der i mange år har været brugt som retningslinje for priserne i verdens forskellige lande.

I juni 2005 kostede en burger således 40,78 kroner, mens den klæge bolle i dag kan købes for 13,66 kroner.

Men lad for Guds skyld være med at flyve til Nordatlanten for at spise fastfood. Gå om bord i de mange lækre restauranter, se seværdighederne og køb dine julegaver ved samme lejlighed.

Jo flere ting, du alligevel skulle have, der bliver købt på Island, jo billigere bliver din rejse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: