Annonce:
Annonce:

På Ballumhus kan alle være med

Ballumhus, kåret til månedens kro, er dansktoppens mekka og så ligger det dejligt med Vadehavet som nærmeste nabo

Månedens kro og dansktoppens mekka - Ballumhus. (Foto: Ole Joern)
Månedens kro og dansktoppens mekka - Ballumhus. (Foto: Ole Joern)
Annonce:
Følg Ferie

Månedens Kro har her i Ferie ofte været fine kroer med den store madkunst. Sådan blev det ikke i oktober. Her faldt valget på Ballumhus i det sønderjyske.

Ballumhus har nemlig det, som mange danskere i dag går efter i fritiden - et hyggeligt weekendophold med fest og farver for rimelige penge.

Kun 655 kr. pr. person med ankomst til kaffe og hjemmebag lørdag ved 14-tiden, tá-selv-bord og chaverybuffet fra kl. 18.30 med musik, dans, morgencomplet søndag 07.30-09.30 og overnatning i pæne værelser.

På aftener med solistoptræden, som Richard Ragnvald, koster opholdet 100 kr. ekstra. Alligevel får du mere for pengene, end du får mange andre steder i landet.

Alene det store tá selv-bord var en oplevelse. Der manglede intet, og kokken stod selv og udskar de varme retter, tre slags kød m/flødekartofler/pom risole.

Annonce:

To liter fadøl til deling ved bordet kunne købes for 150 kr. og snapsen til 300 kr. samt husets vine til 158 kr. pr. flaske.

'Farmors Hus'
Jeg giver Ballumhus fem stjerner af seks mulige. Havde jeg boet i 'Farmors Hus' ved Digerne til syv personer med fire soveværelser, opholdsstue, køkken med de berømte Rømø-kakler, bad samt dejlig have ud til digerne, var det nok blevet topkarakter.

Ballumhus har selv 53 dobbeltværelser med bad/toilet samt tv. De fleste i stueplan. Du kan også vælge at bo i et af de mange feriehuse i området, som krofatter Kim og fru Putte råder over.

Lige uden for døren finder du et af Danmarks skønneste naturområder med vadehavet, marsken, digerne, sluserne og landets ældste købstader som Ribe og Tønder samt fire grænseovergange med stort udbud af tyske supermarkeder.

Annonce:

Jeg må erkende, at fruen og jeg sagtens kunne blive blandt stamgæsterne på Ballumhus. Man kan i hvert fald ikke undgå at komme til at holde af krofatter Kim, som har sin helt egen måde at byde gæsterne velkommen.

Amerikansk lotteri
Han synger nogle af sine egne populære hits fra Dansktoppen, mens gæsterne er koncentreret om at pakke numre op til aftenens amerikanske lotteri med pæne præmier som weekendophold med mere.

Overskuddet går til Ballum Idrætsforening, som til dato har modtaget op mod 800.000 kr. fra Ballumhus. Nær-området tjener også godt på de mange weekend-gæster.

Billedtekst: Månedens kro og dansktoppens mekka -Ballumhus. Carvery-buffet med alt, hvad der hører til et godt tag-selv-bord. Herlig ostelagkage hører til overflødighedshornet af desserter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: