Annonce:
Annonce:

Krav om bedre sikring mod krak

Annonce:
Følg Ferie

Både fra politisk side og fra rejsebranchen selv lyder der nu krav om at ændre pakkerejseloven. Som loven er skruet sammen i dag, har du kun krav på erstatning, hvis du har købt mere end bare transporten, men det skal ændres, så dækningen i loven udvides.

Socialdemokraternes forbrugerordfører, Benny Engelbrecht, forlanger en udvidelse, så alle er sikret.

- Det bedste vil naturligvis være, hvis branchen frivilligt er med på, at der oprettes en garantifond, der også dækker flyrejser og ophold i udlandet, men efter det seneste krak i rejsebranchen er vi parat til at gå langt for at sikre de rejsende, siger Benny Engelbrecht.

Står det til Venstres erhvervsordfører, Jacob Jensen, bør der slet ikke være forskel på, hvordan man er dækket, uanset om man har købt fly og hotel eller kun fly.

Hos Forbrugerrådet og Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) har man længe kæmpet for en bedre dækning.

- Vi ønsker, at direktivet (om pakkerejser, red.) skal ændres til et rejsedirektiv, der dækker hele rejseområdet. For i dag er der alt for mange forbrugere, som risikerer at miste deres penge i stedet for at komme ud at rejse, siger Claus Jørgensen, trafikpolitisk medarbejder i Forbrugerrådet.

DRF ønsker indført en betalingsordning blandt foreningens medlemmer, så de for omkring 20 kroner pr. flybillet kan tilbyde kunderne en forsikring mod krak blandt flyselskaber.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: