Annonce:
Annonce:

Til krobal med kære lille mormor

Ballumhus i Sønderjylland er dansktoppens mekka

Richard Ragnvald er selv ved at få 'sølvstænk i de gyldne lokker'. (Foto: Ole Joern)
Richard Ragnvald er selv ved at få 'sølvstænk i de gyldne lokker'. (Foto: Ole Joern)
Annonce:
Følg Ferie
Annonce:

Vi har taget mormor med i dag. Hun er helt vild med Richard Ragnvald og tror, at det er specielt tilegnet hende, når han synger om 'kære lille mormor...'

Det kan godt være, at TV Charlie betegner sig som 'Dansktoppens Mekka' med de populære tv-udsendelser Top Charlie, optaget på Damhuskroen ved København.

Men helt derovre så langt du kan komme mod vest, hvor store stæreflokke formørker solen og kragerne vender, mødes hver weekend op mod 200 glade mennesker for at synge med på Dansktop-melodierne live med de kendte.

Stedet er Ballumhus i Ballum tæt ved Højer Sluse og dæmningen til Rømø. Her har krofatter Kim og mor Putte gennem 22 år holdt krobal for fulde huse hver eneste weekend med eliten fra Dansktoppen som solister.

Fra hele Danmark
Gæsterne kommer fra hele Danmark, op mod 90 procent fra Sjælland, udelukkende for at hygge sig i godt selskab, nyde god mad og den herlige natur samt få sig en svingom - uanset hvilken solist, der står på scenen om lørdagen.

Navne som Keld & Hilda, Dario Campeotto, Bjørn & Okay, sønnen Johnny med 'Kandis', Jimi & René, Dræsinebanden, Lis & Per, Kisser & Søren, Blue Hawaii, Kim & Hallo, Jan & Sonnyboys, Robin med flere.

Eller som forleden lørdag aften: Richard Ragnvald akkompagneret af de fremragende Mervin Sloths Band.

Krofatter Kim, der selv gennem årerne har haft 25 forskellige hit på Dansktoppen med 'Kim og drengene', har gyldig grund til at kalde Ballumhus for Dansktoppens Mekka.

Stamgæsterne
Spørg blot gæsterne. Mange af dem er stamgæster som Annelise og Niels fra Vordingborg.

- Vi har alene i år været her seks gange og kommer igen 19. december til den store juleweekend. Vi tager altid fredagen med, idet vi synes, det er for langt at køre med blot en enkelt overnatning, fortæller Annelise og tilføjer.

- Det er jo rørende billigt og helt fantastisk, hvad vi får for pengene. Vi kalder det for familiefest, fordi vi kun møder søde og glade mennesker. Ja, det er næsten blevet en virus for Niels og jeg.

- Personalet med Kim i spidsen er samtidig blevet vores venner for livet. Vi bliver hver eneste gang mødt med åbne arme og et kærligt knus. Det varmer, selv om vi er en smule skuffede i dag. Vi plejer at bo på værelse 43, som bare er blevet vores. Men det var lejet ud!

Annonce:

- Du altså ikke skrive alt for positivt i Ekstra Bladet om Ballumhus. Så skal vi bare til at bestille ophold flere år i forvejen, hvis vi vil have vores faste værelse...

Gammel jysk kroidyl
Lone og Benny Jurs fra Frederiksberg er også mere end tilfredse med opholdet.

- Det er jo som at få den gamle jyske kro-idyl helt ind under huden. Vi har her første gang på 'Dige-ferie' fra mandag til torsdag med halvpension for kun 1050 kr. pr. person og masser af tid til at nyde områdets smukke og helt særprægede natur, siger Benny.

- Vi elsker at køre rundt og se steder som marsken, Møgeltønder med håb om et glimt af prins Joachim og Marie på Schackenborg Slot, Ribe og Tønder med alle de spændende kulturhistoriske museer samt både Mandø og Rømø.

Annonce:

- Når vi kommer fredag, kan vi lørdag nå at smutte en tur over grænsen til Tyskland og handle billigt ind. Der er kun ca. 25 minutters kørsel til grænsen. Ellers nyder vi bare den herlige friske luft fra Vadehavet, tilføjer Benny.

Jo, krofatter Kim forstår at kræse om sine gæster med gode solister, hygge og dansk kromad, når den er bedst.

Kokkene tryller
Køkkenchef Jan Jensen og kokkene Otto og Dorthe tryller ikke med avancerede franske gourmet-retter. Det lader de andre om. De garanterer derimod gæsterne en god oplevelse fra det gedigne danske køkken.

Ballumhus' lækre steaks og fiskeretter er i øvrigt kendte viden om.

Og det er ikke kun i weekenderne, der er rykind. Busselskaber fra nær og fjern med 65-Ferie i spidsen lægger vejen forbi til en bid brød med øl og brændevin.

Juleweekend
Fra 1. november byder Kim og hans personale på julefrokost hver dag 12.30-14, undtagen lørdage, på julefrokost for busselskaber, diverse foreninger, pensionister og efterlønnere med flere til en pris af kun 86 kr. pr. person.

Det store juletilbud med overnatning, et kæmpe julebord, musik og solister i den julepyntede festsal starter 15. november til en særpris af kun 525 kr. pr. person med ankomst lørdag.

Du kan se meget mere om jule-tilbuddet og solisterne resten af året ved at klikke ind på ballumhus.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: